BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Saygun niye Başbakanlıkta?

Saygun'un Başbakanlığa gitmesi kuşkuları artırdı. Sınırötesi için mi gitti?

Abone ol

Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısından sonra Genekurmay 2. Başkanı Ergin Saygun Başbakanlık binasına gitti.

Org. Saygun’un sınırötesi harekat için yapılan sonu rötuşları konuştuğu belirtiliyor. Hükümetin sınırötesi harekat için yazılı direktifi hazırladığı ve son birkaç detay üzerinde netleşme sağlandıktan sonra Genelkurmay’a göndereceği belirtiliyor.

YETKİYİ LAF OLSUN DİYE ALMADIK

Sınır ötesi operasyon konusunun görüşüldüğü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Çiçek, "Yetkiyi laf olsun diye, dolaba koymak için almadık, gereği ne ise yapılıyor, direktifse direktif" açıklaması yaptı. Org. Saygun’un toplantı sonrası Başbakanlığa gelmesi ise Ankara’yı hareketlendirdi.

HÜKÜMET GENELKURMAY'A YAZI YAZACAK

Kuzey Irak’taki PKK varlığına yönelik sınırötesi operasyon için Genelkurmay’a verilecek siyasi direktif üzerindeki çalışmalar son aşamaya geldi. Hükümet, Genelkurmay’ın ilettiği "harekat planları"na verilecek yanıtı dünkü Bakanlar Kurulu’nda görüştü. Başbakan Erdoğan, 5.5 saat süren toplantıda Bush ile görüşmesine ilişkin bilgi verdi. Başbakanlığın 24 Ekim tarihli yazısı üzerine Genelkurmay’ın 1 Kasım’da gönderdiği "harekat planları" değerlendirildi. Hükümet olası sınırötesi operasyona ilişkin gerekli siyasi direktifi yakın bir zamanda resmi bir yazıyla Genelkurmay’a iletecek.