BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Otofaji ne demektir? Balıkesir Belediye Başkanı ne demek istedi?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, istifa konuşmasında "AK Parti'de durum otofajiye getirilmiştir" dedi. Peki otofaji ne demek?

Abone ol

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hem belediye başkanlığı görevinden hem de AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Edip Uğur istifa konuşmasında "AK Parti'de durum otofajiye getirilmiştir" dedi. Peki otofaji ne demek?

Otofaji, insanın kendi vücut parçalarını yeme arzusu hastalığına deniliyor. Otofaji, vücudun kendi parçalarını sindirmesine ya da kişinin vücut kısımlarını yeme arzusuna verilen isimdir. İlerlemiş vakalar göz önünde bulundurulduğunda en korkutucu psikolojik rahatsızlıklardan biri olarak gösteriliyor.

Ahmet Edip Uğur ağlayarak istifa etti işte o hali!

Her ne kadar hastalığın çok daha ilerlemiş ve tehlikeli tipleri bulunsa da, tırnak yemek, parmak ve dudaklardan koparılan ölü derileri çiğnemek de otofaji hastalığına işaret etmektedir.

Artan stres sonucu ortaya çıkan otofajinin bu tipleri, kişilerin tıbbi yardım almaya ihtiyaç duymadığı, çok fazla önemsemediği örnekleri oluşturur.

Bu durumlarda kişi artık tam anlamıyla bir yamyama dönüşmüştür ve yeme alışkanlığını kendini sakat bırakana kadar sürdürebilmektedir. Hastalığın bu duruma gelmesi ise genellikle başlangıçta sözünü ettiğimiz basit ve zararsız alışkanlıkların ilerlemesi ile gerçekleşmektedir.