BIST 10.904
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.500,18
HABER /  GÜNCEL

Oto yolda izmarit nöbeti

Ormanlık alanların içinden geçen otoyollarda, araçlardan atılan izmaritlerin neden olduğu yangınları engellemek için özel ekipler oluşturuldu.

Abone ol

Yaz aylarıyla birlikte yüksek orman yangını riskiyle karşı karşıya bulunan Ege Bölgesi'nde Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangınlara müdahale çalışmalarının yanında yoğun önleyici tedbirlere de başvurdu.

Jandarmayla yapılan protokolle, kentin değişik noktalarında oluşturulan 13 motorize ekip, otoyollarda piknik alanları ve kritik orman alanlarında devriye görevinde bulunarak, atılan sönmemiş izmaritlerin yol açacağı yangınları önlemeye çalışıyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü İlhami Alkan, yaz dönemiyle yangın ihbar sayısında büyük artış yaşandığına dikkati çekerek, yangınların önemli bir bölümünün de yol kenarlarında çıktığını söyledi.


Oluşturdukları ekiplerin yol kenarları, kritik orman ve piknik alanlarını gezdiğini, duman kontrolü yaptığını belirten Alkan, girişi yasaklanan orman alanları ve ateş yakılmaması gereken bölgelerin de denetlendiğini ve vatandaşların uyarıldığını ifade etti.