BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Arama çalışmalarında silah çektiler

İnanılmaz iddialar: 'Yazıcıoğlu'nun helikopteri aranırken Başbakan ve Bakan bölgeye gidince ortalık curcunaya döndü. Partililer silah çekti."

Abone ol

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beş kişinin hayatını kaybettiği 25 Mart 2009’da meydana gelen helikopter kazasını araştıran TBMM Araştırma Komisyonu’nun resmi tutanaklarında, arama kurtarma çalışmaları sırasında bazı partililerin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın aracının üzerine çıkarak silah çektikleri ifadesi yer aldı.

Komisyonun, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Ercüment Güler’i dinlediği toplantının resmi tutanaklarında ilginç ayrıntılar yer aldı.

HELİKOPTERİN YÜKÜ UÇUŞ LİMİTLERİNİN ÜZERİNDE

Pilotun o havada uçmaması gerektiğini belirten Mahruki, “Helikopterin yolcu sayısı, yani yükü yine uçuş limitlerinde veya uçuş limitlerinin biraz üzerinde” dedi.

ERDOĞAN'IN ZİYARETİ ÇALIŞMALARI AKSATTI

Mahruki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Atalay’ın bölgeyi ziyaretlerinin de arama kurtarma çalışmalarını aksattığını öne sürdü.

BAKAN GELDİ ORTALIK CURCUNAYA DÖNDÜ

BOTAŞ’a kış şartlarında arama kurtarma hizmeti veren ekibin başkanı Güler de komisyona, bakan ziyaretleri sırasında peşinden gelenlerin yarattığı kalabalığın çalışmaları olumsuz etkilediğini savundu. Güler, “Sayın bakanımız geldiğinde peşinde kendisini gelmek zorunda hisseden o kadar çok devlet erkânımız var ki ve o kadar çok onların yardımcıları ve şefleri var ki, ortalık tamamen curcunaya döndü” dedi.

BAKANIN ARACININ ÜZERİNDE ÇIKIP SİLAH ÇEKTİLER

Güler, yaşanan olumsuzlukları anlatırken şöyle devam etti:
Birçok partili vardı. İkinci günden itibaren taşkınlıklar başladı. Sayın Vali’nin arabasının bayrak direğini kırdılar, Sayın Bakan’ın aracının üzerine çıktılar, silah çektiler. ‘Ben zarar görmeden nasıl kurtulabilirime’ bakmaya başladılar arama kurtarmacılar. Çünkü AKUT çok şahit olmuştur. Hayat kurtarmaya gidersiniz dayak yersiniz bu ülkede.”