BIST 9.991
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.435,58
HABER /  EKONOMİ

Otellere dedektif komiler geliyor

Komilerin meslek standartları yenilendi. Otellerdeki en büyük yardımcınız komiler bakın bundan sonra daha neler yapacak...

Abone ol

Çalışma Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu, bazı mesleklere ilişkin ulusal meslek standartlarını belirledi. Tebliğde, 18 mesleğin tanımı yapıldı.

Tebliğde, otellerdeki görevliler ile ilgili bazı standartlar dikkati çekti. Milliyet'in haberine göre, otellerdeki bagaj görevlileri, otele giriş çıkış yapanların, lobide oturanların hal ve hareketlerini gözleyecek. Durumunu şüpheli bulduğu müşterileri tespit edecek olan görevliler, amirine veya ilgili başka bölüme bilgi verecek. Bagaj görevlileri, müşterilerin isimlerini öğrenmekle ve isimleriyle hitap etmekle yükümlü olacak.

Bagaj görevlilerinin güvenlikle ilgili bir işi de bavullarla ilgili olacak. Buna göre, lobideki bagaj hareketlerini izleyecek olan bagaj görevlisi, bagajlardaki dikkat çekici ağırlık, ses, sahipsizlik gibi durumları resepsiyona bildirecek. Tüm otel çalışanları, meslekleriyle ilgili son yayınları ve gelişmeleri izlemekle yükümlü olacak.