BIST 10.193
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.454,56
HABER /  GÜNCEL

Oteller boşaltılıyor video

Bodrum'da çıkan yangın yayılarak sürüyor. Oteller boşaltılmaya başlandı

Abone ol

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı ve Yangın Harekat Daire Başkanı Mümtaz Kanat, Bodrum ilçesi Kızılağaç mevkiinde çıkan yangının geniş bir alanda etkili olduğunu belirterek, ''Maalesef yangını tamamen kontrol altına aldığımız bir bölge yok'' dedi.

Mümtaz Kanat, yaptığı açıklamada, alevlerin Kızılağaç mevkiinin kuzeydoğusundaki Çamlık köyüne ulaştığını ve ekiplerin tüm yoğunluğu buraya verdiklerini bildirdi. Rüzgarın şiddetini yitirmesiyle kısmi bir rahatlama yaşadıklarını anlatan Kanat, ''Ancak maalesef yangını tamamen kontrol altına aldığımız bir bölge yok. Ekiplerimiz, insanüstü bir gayretle yangına müdahale ediyor. Hiçbir arkadaşımız kesinlikle geri çekilmeyi düşünmüyor'' diye konuştu.

OTELLER TAHLİYE EDİLİYOR

drum'daki orman yangını nedeniyle Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum'un tahliye edilmekte olduğu bildirildi. Otel yönetimince yapılan yazılı açıklamada, yangının seyriyle ilgili mülki amirler, kriz masası ve jandarma yetkilileriyle sürekli irtibat halinde olunduğu belirtilerek, tedbir olarak misafir ve çalışanların güvenli bir noktaya sevk edilmesi için tahliye kararı alındığı kaydedildi.

İKİ UÇAK HAVADAN DESTEK VERİYOR

Bodrum'daki orman yangınının, tahliye edilen Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum'a ulaşmaması için 2 amfibik uçak, söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının seyriyle ilgili mülki amirler, kriz masası ve jandarma yetkililerinin, ''acil durum'' prosedürleri doğrultusunda tahliye ettiği Yalıçiftlik beldesi yakınlarındaki otelde kalan turistler ile personel, otobüslerle götürülerek çevredeki çeşitli otellere yerleştirildi.