BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Otele icra şoku

Antalya’nın Alanya ilçesinde 300 yataklı otele gece yarısı icra işlemi uygulandı. 50 bin euro borç sebebiyle klima ve televizyonlarının sökü...

Abone ol

Antalya’nın Alanya ilçesinde 300 yataklı otele gece yarısı icra işlemi uygulandı. 50 bin euro borç sebebiyle klima ve televizyonlarının sökülerek götürüldüğü otelde müşterilerin büyük bölümü başka otellere yerleştirilirken Türk tatilciler ise ilçeyi terk etti.
Alanya’nın Tosmur beldesinde bulunan 100 odalı 300 yataklı 4 yıldızlı Merlin Beach Otel’e gece yarısı LTS Taşımacılık Danışmanlık Turizm Ticaret LTD. ŞTİ tarafından haciz işlemi gerçekleştirildi. 50 bin Euro borç nedeniyle getirilen haciz işlemi, Alanya 1.İcra Müdürlüğü tarafından uygulandı. 50 bin Euro icra nedeniyle başlatılan haciz işlemiyle odalardaki klima ve televizyonlar yedi emine teslim edilmek üzere götürüldü.
Aralarında yaşanan bir hukuki anlaşmazlık nedeniyle Nemo Otelcilik tarafından işletilen Merlin Beach oteline LTS Seyahat Acentesi tarafından icra işlemi başlatıldığını belirten Merlin Beach Otel Müdürü Özlem Kaya, “100 yataklı otelimizde 300 müşteri var. Büyük çoğunluğu Rus ve Türkler müşterilerden oluşmakta. Klima ve televizyonlar sökülüp götürüldü. Otelimize müşteri getiren acenteler misafirlerimizi mağdur etmeden başka tesislere taşıdı. Türk misafirlerimiz bu konudan biraz huzursuz oldular” dedi.

TATİLLERİNİ YARIDA KESTİLER
Sivas’tan tatile geldiğini belirten Gazi Şahin ise, kendi tatilinin son gün olması dolayısıyla çok fazla mağdur olmadığını ancak otelde tatili devam eden diğer müşterilerin acenteler tarafından farklı otellere yerleştirildiğini belirtti.
Birçok tatilci ise kameralara karşı açıklama yapmaktan kaçınırken tatil sırasında böyle bir olayın başlarına gelmesini ‘rezalet’ olarak niteleyerek, "Bir daha Alanya’ya tatile gelmeyeceğiz" dediler. Otomobilleri ile tatile gelen bazı aileler ise başka tesislere gitmek yerine tatillerini yarıda kesip evlerine dönmeyi tercih etti.
Otelde son iki gündür elektriklerin kesik olduğu ve jeneratör yardımı ile aydınlatma ve soğutma işlemlerinin yapıldığı öğrenildi.
Aynı otelde bundan bir hafta öncede çifte rezervasyon skandalı yaşanmış ve bir çok tatilci mağdur olmuştu.
(İHA)