BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.394,43
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na güvenlik şoku!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Irak gezisinin Kerkük bölümü güvenlik gerekçeleri sebebiyle iptal edildi.

Abone ol

İNTERNET HABER / ÖZEL İÇERİK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm uyarılara rağmen gittiği Irak'ta 'Kerkük ziyareti' iptal edildi. Nedeni de bu sabah Kerkük'te meydana gelen patlama.

Irak gezisi öncesi Dışişleri Bakanlığı'nın 'tehlikeli' uyarısını dikkate almayarak Irak'a giden Kemal Kılıçdaroğlu güvenlik şoku yaşadı.

Ziyaret öncesi gazetecilerin 'Helallik istediniz mi?' sorusuna ""Takdir-i İlahi'ye ne söylenebilir ki. Dışişleri Bakanlığı bu tür açıklamalar yapabilir ama ben kaygı hissetmiyorum. Güven içinde gidip, güven içinde geleceğim" diyen Kılıçdaroğlu, Kerkük'e gitmeyecek.

KERKÜK'TE PATLAMA

Irak'ın Kerkük kentinin Tisin bölgesinde Kerkük Eğitim Genel Müdürlüğü binasının yakınında bir otoparkta kimliği belirsiz teröristler tarafından bırakılan bomba yüklü bir araba sabah saat 10:00 civarında uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada biri subay 2 polis yaralandı,

Yaralılar vatandaşlar tarafından Kerkük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlama parkta bulunan çok sayıda arabanın yanmasına neden oldu.

İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek yanan arabaları söndürmeye çalıştı. Olay yerini gelen polis ekipleri incelemelerde bulundu.

DIŞ POLİTİKA DUYGULARLA YÖNETİLMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir ülkenin başka bir ülkenin içişlerine müdahalesine CHP olarak sıcak bakmadıklarını ve bunu doğru bulmadıklarını söyledi. Irak'ta konuşan Kılıçdaroğlu, "Her ülkenin kaderini o ülkede yaşayan halk belirler. Bizim temel ilkemiz ve felsefemiz budur. O nedenle karşılıklı saygı esasına dayalı eşitlik ilkesine dayalı ve bir ilişkiyi kurmak iki ülkenin de çıkarlarınadır." dedi. Dış politikanın "duygularla yürütülen bir politika" olmadığını söyleyen CHP genel Başkanı, "Dış politikada aklın ve mantığın ve iki ülkenin karşılıklı çıkarlarının egemen olduğu bir politik olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Irak'ta temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Meclisi'nde Dışişleri Komisyonu Başkanı Şeyh Hamoudi ve komisyon üyeleri ile görüştü. Kılıçdaroğlu, Dışişleri Komisyonu salonunda yaptığı konuşmada Irak ve Türkiye'nin komşuları ile ilişkilerine dair görüşlerini anlattı.

IRAK'IN İSTİKRARI ÇOK ÖNEMLİ 

Irak ile Türkiye arasında ortak tarih ve akrabalıklar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu bölgede Irak ne kadar güçlü olursa Türkiye de o kadar güçlü olur. Irak'ın istikrarı çok önemli. Irak istikrarlı ve güçlü bir devlet olursa Ortadoğu güçlü ve istikrarlı olur." dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: Türkiye ile Irak arasındaki ilişkileri öteden beri sağlıklı bir zeminde gelişsin diye savunduk, savunacağız. Bütün komşularımızla barış içinde yaşamak huzur içinde yaşamak isteriz. Irak geleceği çok parlak potansiyeli güçlü olan bir ülke. İnsan kaynakları doğal kaynaklarıyla Ortadoğu'nun göz kamaştıran ülkelerinden birisi. Irak'ın çok köklü bir tarihi var. Belki dünyada uygarlığın beşiği olarak Irak'ı gösterebiliriz."


Kılıçdaroğlu giderken helallik istedi mi?
Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Irak'ın başkenti Bağdat'a geldi. 
6835.jpg