BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,18
ALTIN 2.474,01
HABER /  POLİTİKA

ÖSYMyi de Kafeslemeye çalışmışlar

"Kafes Planı"yla ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor. Planda ÖSYM'ye de sızıldığı yönünde bilgiler var

Abone ol

Ergenekon sanığı Levent Bektaş'ın ofisinde ele geçirilen 'Kafes Eylem Planı'ndaki belgeler önemli sınavlar yapan ÖSYM'ye de sızıldığının işaretlerini veriyor.

Şifrelenmiş CD'ler içindeki talimatlar ve yapılacakların belirtildiği belgelerde görevleri belirtilmeden 4 isim yan yana yazılmış ve bu kişilerden 'yapılabilecek projeler hakkında rapor hazırlanması' isteniyor. S.Ö., N.A., H.Y. ve M.T.'nin, halen ÖSYM'de çalıştığı belirtiliyor. Bu kişilerin ÖSYM'nin bilgi işlem müdürlüğünün müdür, müdür yardımcısı ve uzmanı oldukları kaydedilirken, özellikle H.Y.'nin ÖSYM'deki tüm veri tabanına erişme ve her türlü değişikliği yapma yetkisine sahip iki kişiden biri olduğu ifade ediliyor.

İsimlerin yanına düşülen şu cümle dikkat çekiyor: "Sonuçlara ne kadar müdahale edebiliyoruz?" ÖSYM yetkilileri ise Kafes belgelerinden haberlerinin olmadığını savunuyor.

4 kişinin tüm bilgilere ulaşabilecek ve değiştirebilecek en kritik noktalarda olduğu belgelerde belirtilmemiş. Bu kişilerin ÖSYM personeli olduğunu, çıkan haberlerdeki isimleri gören diğer çalışanlar fark etti. Arkadaşları ve yıllardır birlikte çalıştıkları kişilerin isimlerini Kafes belgeleri içinde görünce şaşkına dönen ÖSYM çalışanları, söz konusu kişilerin Ergenekon ve Kafes için neler yaptığının araştırılmasını istedi.

Kafes belgelerinde bu 4 ismin yanında ise daha da dikkat çeken şu cümle yer alıyor: "Sonuçlara ne kadar müdahale edebiliyoruz?" 4 isim arasından 'tek muhatap belirlenmesi' talimatı verilirken, N.A. ve S.Ö. arasındaki gönül ilişkisinin değerlendirilmesi de isteniyor. Kafes Eylem Planı'nda ele geçirilen şifrelenmiş CD'lerde, iş yaptırılacak kişilerin eş, kız ve gönül ilişkileri ile tehdit edilmesi planları da ortaya çıkmıştı.

'Kafes Eylem Planı' belgelerinde ismi geçen S.Ö., N.A., H.Y. ve M.T.'nin, halen ÖSYM'de çalıştığı belirtiliyor. Bu kişilerin ÖSYM'nin bilgi işlem müdürlüğünde üst düzey görevlerde bulundukları kaydedilirken, özellikle H.Y.'nin ÖSYM'deki tüm veri tabanına erişme ve her türlü değişikliği yapma yetkisi olan iki kişiden biri olduğu ifade ediliyor. ÖSYM yetkilileri ise Kafes belgelerinden haberlerinin olmadığını savunuyor.