BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Bursa Bb minderde finalde

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Bursa Büyükşehir Belediyespor takımı, finale yükseldi.

Abone ol

Avrupa Güreş Federasyonları Birliği (CELA) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte organize ettiği Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Bursa Büyükşehir Belediyespor takımı, finale yükseldi.

Bursa Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Serbest Güreş Şampiyonası'na katılan 7 ülkenin takımları, A ve B olmak üzere iki ayrı grupta mücadele etti.

İlk tur maçlarında A grubunda yer alan Büyükşehir Belediyespor güreş takımı, Romanya, Bulgaristan ve Makedonya ile mindere çıkarken, B grubunda ise Gürcistan, Azerbaycan ve Beyaz Rusya karşılaştı.

Büyükşehir Belediyespor güreş takımı, ilk tur maçları sonucunda Romanya'yı takım halinde 5-2, Bulgaristan'ı 7-0 ve Makedonya'yı 5-0'lık skorlarla mağlup etmeyi başardı ve grup birincisi olarak yarı finale yükseldi. Grupta Romanya ikinci, Bulgaristan üçüncü, Makedonya ise dördüncü oldu.

B grubunda yer alan ülkelerden Gürcistan, zorlu rakipleri Azerbaycan ve Beyaz Rusya'yı 4-3'lük skorlarla yenerek takım halinde grup birincisi olarak yarı finale yükseldi.

Beyaz Rusya ise Gürcistan'a 4-3 mağlup olmasına rağmen Azerbaycan'ı 4-3 yenerek grup ikincisi olarak yarı finale çıkma başarısı gösterdi.

Yarı final maçlarında A grubunun birincisi Türkiye, B grubunun ikincisi Azerbaycan ile A grubunun ikincisi Romanya ise B grubunun birincisi Gürcistan ile karşılaştı.

Azerbaycan'ı 6-1 yenerek finale yükselen Türkiye yarın saat 16.00'da yapılacak final müsabakasında, Romanya'yı 6-1 yenen Gürcistan ile karşılaşacak.

Bu arada, yarın 15.00'da Bulgaristan ile Beyaz Rusya, şampiyona kapsamında düzenlenen "CELA Kupası"nda karşı karşıyla gelecek.