BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Trafiği karıştıran boğaya kepçe formülü

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kesilmek üzereyken kaçan boğa, uluslararası yola çıkınca kepçe yardımı ile yakalandı.

Abone ol

Kesilmek üzereyken kasapların elinden kaçan boğa İpekyolu olarak bilinen E-90 uluslararası yola çıktı. Zaman zaman ezilme tehlikesi atlatan boğa trafiğin kısa süreli durmasına sebep oldu. Hayvan sahipleri ile kasaplar ve vatandaşlar boğayı yakalamak için uzun süre uğraştı.

Yol kenarında bir petrole giren boğa burada oturanlara da saldırdı. Boğanın hışmına uğramak istemeyen vatandaşlar kaçarak kurtuldu. Petrol içerisinde yaşanan kovalamacada yakalanamayan boğa, ana yola çıktı. İki TIR arasında kalarak ezilme tehlikesi atlatan boğa, yol kenarında bulunan bir işyerine girdi. Burada köşeye kıstırılan boğayı yakalamak isteyen kasaplar zaman zaman hayvana sert müdahalelerde bulundu. Bunun üzerine hayvan sahipleri kasaplara tepki gösterdi. İki duvar arasında köşeye kıstırılan boğa, kendisini yakalamak isteyenlere saldırdı. Üç kişi hafif şekilde yaralanırken boğa tekrar kaçtı.

Uzun süren kovalamacanın ardından yakalayamayacaklarını anlayan hayvan sahipleri çareyi bir işyerine ait kepçede buldu. Kendine yaklaşan kepçeyede saldıran boğa, saatlerce süren kovalamacadan sonra kepçeyle yakalandı. Kepçenin altında da kasaplara zor anlar yaşatan boğa, yakalandığı yerde kesildi.

Boğanın çok kızgın olduğunu belirten vatandaşlardan İbrahim Kurnaz, "Yakalamak gerçekten zor oldu. Kepçe olmasa imkansız yakalayamazdık." dedi.

Viranşehir'de gün içerisinde ilçe merkezinde ve köylerinde boğa saldırısından, et keserken elini ve ayağını kesen çok sayıda vatandaş devlet hastanesi acil servisinde tedavi edildi.