BIST 10.124
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.401,82
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSYM'nin en yeni skandalı!

ÖSYM'nin en yeni skandalı 'AKP'li milletvekilinin yeğeni arkadaş denetiminde sınava girdi' iddiaları.

Abone ol

ÖSYM'de skandallar bitmek bilmiyor. Hemen hemen her gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan hatalar zinciri nedeniyle hedef haline gelen ÖSYM'nin en yeni skandalı 'AKP'li milletvekilinin yeğeni arkadaş denetiminde sınava girdi' iddiaları.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre: Batman Üniversitesi Genel Sekreteri ve AK Parti Milletvekili Ahmet İnal'ın yeğeni Mustafa İnal (39), "idrar sorunu" nedeniyle ALES başvurusundan sonra özel bir hastaneden aldığı ilaç raporuyla, özel salonda ve arkadaşı olan gözetmen eşliğinde tek başına sınava girdi

ÖSYM'nin geçen hafta yaptığı 2011 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Smavf'nda hasta ve özürlü raporu bildiren kişiler, özel salonlarda ter döktü. Engelli salonunda sınava girenlerden biri de Batman Üniversitesi Genel Sekreteri ve AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal'ın yeğeni Mustafa İnal'dı.

Akademisyen olmak için daha önce girdiği sınavı geçemeyen İnal, aday başvuru formunda bu kez özür belirtti. İnal, hastalığım neden gösterip, engelli ve hasta adaylara sunulan tek kişilik özel salon imkânından yararlanmak için, ALES'e başvuru tarihinden sonra, özel Batman Yaşam Hastanesi'nden prostat ve idrar sorunu nedeniyle aldığı 'ilaç kullanma raporu'yla ÖSYM'ye başvurdu.

ÖSYM, doktorun onayladığı ilaç raporunu yeterli bulup İnal'ın başvurusunu kabul etti. İnal, normal adaylardan ayrı bir statüye tabi tutularak, 24 Nisan'da yapılan ALES'e, yönetici olduğu Batman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 153 zemin kat 720043002 nolu engelli salonunda tek başına ve aynı üniversitede akademisyen olan görevli gözetmenler eşliğinde sınava tabi tutuldu.

'CEVAPLAR VERİLMEDİ'

Sınavda kendisine özel uygulama yapıldığı iddialarının doğru olmadığını savunan Mustafa İnal, hastalığının hayatını olumsuz etkilediğini belirterek şunları söyledi:
"ALES Sonbahar dönemi sınavında hastalığımdan ötürü erken lavaboya çıktığımdan başarılı olamamıştım. İlkbahar kayıtlarını yapan üniversite personelimiz 'Hocam siz hastasınız, engel durumu belirtirsek özel salonda sınava girer ve lavaboya çıkarsınız' deyince, ben de aday başvuru formuna 'prostat büyüme' engelimi belirttim. Daha sonra özel bir hastaneden aldığım ilaç ve doktor raporuyla ÖSYM'ye başvurdum. Sınavda salon başkanının yanı sıra gözetmen bulunuyordu. Bir de OSYM'nin Batman dışından gönderdiği bir sorumlu vardı. Ben bu arkadaşlardan sadece bir tanesini tanıyordum. 3 saatlik süre boyunca iki kez lavaboya çıktım. Bana soru cevapları verilmedi. Çözebildiğim kadar soru yaptım. Kanımca 70 olan barajı ancak aşarım."