BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSYM'den AK Partili vekile yalanlama

ÖSYM, üniversite sınavlarında şeker yerine üzüm dağıtılacağı yönündeki iddiaları yaptığı yazılı açıklamayla yalanladı.

Abone ol

ÖSYM, kurum tarafından uygulanan sınavlarda öğrencilere şeker yerine kuru üzüm dağıtımının yapılacağına ilişkin haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Bugün bazı basın yayın organlarında "ÖSYM sınavlarında şeker yerine kuru üzüm dağıtılacak" başlıklı haberlerin yer aldığını, ancak ÖSYM'de bu yönde alınmış bir kararın bulunmadığını belirtti.

Yetkililer, ÖSYM sınav komisyonlarının, sınav sırasında öğrencilere dağıtımı yapılacak malzemeler konusunda, geçmişte toplantılar düzenlediğini ancak kuru üzüm ya da kuru incirin, saklama koşullarından kaynaklanabilecek muhtemel sıkıntılar nedeniyle gündeme alınmadığını aktardı.

AK PARTİLİ VEKİL NE DEMİŞTİ?

AK Parti Manisa Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Muzaffer Yurttaş dün yaptığı açıklamada ÖSYM sınavlarında öğrencilere şeker yerine üzüm dağıtılacağını söylemişti.

ÖSYM sınavlarında öğrencilere kalem, silgi ve şeker dağıtımınında artık şeker yerine üzüm verileceğini de söyleyen Yurttaş, "Şeker yerine doğal ve beyin için hazır enerji olan kuru üzüm verilmesi daha uygundur. Bu yüzden şeker yerine kuru üzüm verilecek. Bu projeyi de en yakın zamanda hayata geçireceğiz. Okullarımızda artık kantinlerde asitli içecekler satılmıyor. Bu iyi bir gelişmedir. Ancak, çocuklarımızın beslenmesi ve enerji ihtiyacının karşılanması için okul kantinlerinde süt, kuru üzüm satışı yapılmalıdır. Hazırladığımız ve başbakanımıza sunduğumuz projenin Manisa İl Kongresinde açıklanması ilimizde büyük bir sevinç oluşturmuştur. Üzüm yetiştiricilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuşmuştu.