BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

İstihbaratçı Cemaatteki terfi hilesini anlattı

Cemaatte imamlar nasıl seçiliyor terfiler nasıl oluyor? Sabri Uzun A Haber canlı yayınında bu işin 'kumpasla' olduğunu iddia etti.

Abone ol

‘İn’ adlı kitabı olay olan Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Sabri Uzun Cemaatteki terfiler konusunda şaşırtan iddialar ortaya attı. İddiasına göre terfiye giden yol rakibini kumpas kurarak alt etmekten geçiyor. Bu yöntemle emniyette yükselen cemaat üyelerinin başimam olduklarını öne sürdü.

A Haber'de Sevilay Yükselir'in programında konuşan Sabri Uzun şu ithamlarda bulundu;

YÜKSELME METODA KUMPASLA

‘Cemaat örgütünün Ankara’da 3000, İstanbul’da 15 bin Işık evi vardı. Buradaki yapıyı hiç kimse anlamıyor. Her kim bulunduğu kurum içinde bir kumpas kurarsa, orada görevlilerden cemaatçi olmayanları attırıp cemaatçi olanları getirirse terfi ediyor. İmamsa başimam oluyor. Yükselmenin metodu kumpasla oluyor. Askeriye’de de böyle.

4 KİŞİNİN BAŞINA GELENLER
-İstihbarat Dairesi’nden 4 arkadaşımız 2000’de kurumdan çıkarıldı. 2009’da bir bakana devamlı değişik kişiler vasıtasıyla bilgi notu gönderildi. Sonunda bakan bu 4 kişiyi görevden aldırıyor. Şimdi bunlardan 2’si Emniyet Müdürü, 2’si de Daire Başkanı görevine getirildi.

SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNDÜRDÜLER
-Van Emniyet Müdürü ve Mersin Emniyet Müdürü’ne, Tanık Koruma Daire Başkanı ve Terörle Mücadele Daire Başkanı’na bu numarayı, entrikayı yaptılar. Bu kişileri mağdur edip sürüm sürüm süründürdüler.’