BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Osman Kavala'nın Açık Toplum Vakfı kapatılıyor

GEZİ olaylarının finansörü olmak suçlamasıyla tutuklu bulunan Osman Kavala'nın vakfı olarak bilinen Açık Toplum Vakfı, faaliyetlerine son verilmesi ve hukuki varlığının tasfiyesi için mahkemeye başvurulacağını açıkladı.

Abone ol

AÇIK Toplum Vakfı, faaliyetlerine son verilmesi ve hukuki varlığının tasfiyesi için mahkemeye başvurulacağını açıkladı. Vakıf son dönemde Gezi olaylarının finansörü olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve "Türkiye'nin Kızıl Sorus'u" olarak bilinen Osman Kavala, Açık toplum Vakfı'nın yönetimindeydi. 

Gezi kalkışması, 17-25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan işadamı Osman Kavala savcılık ifadesinde, Gezi eylemlerinde gaz maskeleri tedariki ile ilgili para toplama faaliyetinde bulunduğuna ilişkin yönetim kurulu üyesi olduğu Açık Toplum Vakfı'nda inceleme yapıldığını söylemişti. 

KAVALA: VAKFI SOROS DESTEKLİYOR... Osman Kavala, ifadesinde "Türkiye'nin Soros'u olarak adlandırılmam bir yakıştırma. Benim maddi imkanlarım ile Soros'unkiler mukayese edilemez. Yönetim kurulu üyesi olduğum Açık Toplum Vakfı'nın Soros'un desteklediği diğer ülkelerdeki vakıflarla irtibatı vardır. Gezi için kaynak sağladığım iddiası doğru değil." demişti.

VAKFIN TÜM ORGANİZASYONLARI KAVALA YAPAR... Osman Kavala ile ilgili ifade veren M.P. adlı tanık ise, "Türkiye'nin Soros'u olarak anılır. Gezi olayları ile özdeşlik kurulan dünyadaki birçok kalkışmanın renkli demokrasi devrimi olarak lanse eden ve bu amaçlı uluslararası STK'lara para, lojistik, kaynak, insan sağlayan Açık Toplum Vakfı'nın Türkiye'deki bütün organizasyonlarını yapan kişidir. Gezi olaylarının kitleselleşmesi, yaygınlaşması ve süreklileşmesi için uluslararası kaynakları STK'lar üzerinden Gezi olaylarına ve onun simgesi haline gelen Gezi Parkı'na taşımıştır" demişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?... Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı Külliye'de Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan bir kişi şuan içeride. Onun arkasında meşhur Macar yahudisi Soros...Bu adam dünyada milletleri parçalamakla adam görevlendiren parası bol biri" ifadelerini kullanmıştı.