BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.432,21
HABER /  SPOR

FETÖ’cü Enes Kanter'e büyük darbe!

FETÖ bağlantısı nedeniyle NİKE’ın sponsorluğunu yenilemediği Enes Kanter, ABD basınına “NBA’da ayakkabı markasıyla sponsorluk anlaşması olmayan tek sporcu benim. Türkiye’den çekinen markalar sponsorluklarımı iptal etti” dedi.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ABD’deki temsilcilerinden NBA oyuncusu Enes Kanter, sponsorluk şoku yaşıyor. ABD’li spor giyim markası NİKE, New York Knicks takımında forma giyen Kanter’e, FETÖ’ye verdiği destek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı ağır eleştiriler nedeniyle sponsor olmayacağını açıkladı.

''BENİMLE ANLAŞMA YAPMIYORLAR''
Kanter, ABD basınına verdiği demeçlerde “Sahada kazandığım para haricinde hiç para kazanamıyorum. Türk hükümetini eleştirdiğim için markalar benimle ayakkabı anlaşması yapmak istemiyor. Birçok ABD şirketi, Türkiye’deki işlerinden dolayı benimle anlaşma yapmıyorlar” dedi.

MENAJERLERİNİ SUÇLADI
Kanter, ayrıca menajerlerinin de yeteri kadar başarılı olmadığını düşündüğünü belirterek “Ben bir basketbolcuyum, belki yeni bir menajer tutarım ve Çin ya da Filipinler’de olan bir ayakkabı markasıyla anlaşma yaparım, bilemiyorum” açıklaması yaptı.

BİR DAHA ANLAŞMA YOK
Menajerleri vasıtasıyla NİKE markasıyla görüştüğünü söyleyen Kanter “Bana ‘Seninle daha önce sponsorluk anlaşması yaptık. Ancak son yaşanan olaylar nedeniyle yeniden bir anlaşma yapmayacağız’ denildi” ifadelerini kullandı.

''BİR TEK BENİM YOK''
Kanter, NİKE’ın yaptığı açıklamayı ise şu şekilde duyurdu: “Onlar Türkiye’den korkuyor. Bana “Türkiye’de çok büyük yatırımlarımız var. Bu anlaşma Türkiye ile aramızı açar. Olumsuz sonuçlar doğurur” dediler. Şu an NBA’a bir ayakkabı markasıyla sponsorluk anlaşması olmayan tek sporcu benim.” NIKE’ın yeni bir reklam filmi çekimi hazırlığında olduğunu da söyleyen Kanter “Burada ben düşünülüyordum, ancak yaşanan olaylar nedeniyle bu işim de son buldu” açıklaması yaptı.”