BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.439,17
HABER /  SEÇİM

Osman Gökçek AK Parti adayı mı? Şentop açıkladı

AK Parti aday listesi netleşti. Osman Gökçek, AK Parti Ankara aday listesine alınmadı

Abone ol

Osman Gökçek AK Parti aday listesine alınmadı. 2015 seçimlerinde AK Parti milletvekili aday listesi netleşti. Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, AK Parti milletvekili adayı gösterilmedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek AK Parti Ankara aday listesinde yer aldığı konuşuluyordu.

Sosyal medyaya düşen son dakika haberlere göre Osman Gökçek, AK Parti 1. Bölge millekvekili adayı olduğu yazılıyordu. Kullanıcılar Osman Gökçek'in AK Parti Ankara aday listesinde yer aldığı bilgisini paylaşmıştı.

OSMAN GÖKÇEK LİSTEDE DEĞİL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, aday listesini YSK'ya sunduktan sonra gazetecilere açıklamada bulundu. Şentop, basın mensuplarının "Gökçek aday mı?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Bu konuda başvurulan oldu. Sadece akrabalık üzerinden değerlendirmemek lazım. Gerekli vasıfları taşıyorsa haktır. Bu konuda ilke kararı alındı. Yakın akrabaları ilişkisi içinde olanları almadık.  Prensip meselesi olarak düşünmek lazım. Osman Gökçek listede değil."

ARINÇ'TAN HÜRRİYET'E FİTNE SUÇLAMASI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, kavgalı olduğu Gökçek'in oğlunun aday gösterilmesine vereceği tepki merak ediliyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yakın çevresine, “Benim bu partide hatırım varsa Melih'in oğlunu aday göstermezler” dediği iddia edilmişti. Arınç bu konuda Twitter hesabından açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Osman Gökçek'in milletvekili adaylığı konusundaki açıklması şöyle:

"Bugün Hürriyet Gazetesi'nde, "Saray'ın Şifresi" başlığı ile yer alan "Benim bu partide hatırım varsa.."diye devam eden internet sayfalarında iktibas edilen haber doğru değildir. Yalandır. Fitne çıkarmaya yöneliktir. Kesinlikle reddederim.

FENA KAPIŞMIŞLARDI

Bilindiği gibi Arınç ve Melih Gökçek, basın üzerinden birbirlerine çok ağır ifadelerle yüklenmişti. Arınç'ın Erdoğan'ın çözüm süreciyle ilgili eleştirilerine gösterdiği tepki, ikili arasınaki polemiğin fitilini ateşlemişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bir anda topa girmiş ve Bülent Arınç'a damadı üzerinden saldırıp 'Parelelci' ilan etmişti. Arınç da Gökçek'i Ankara'yı parsel parsel 'paralel yapıya' satmakla itham etmişti.