BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,45
HABER /  GÜNCEL

Osman Çakmak kimdir ampute milli takımı şampiyonluk golü attı

Türkiye Ampute Milli Takımı dün Avrupa Şampiyonu oldu. Şampiyonluğa götüren golü atan Osman Çakmak'in kim olduğu merak ediliyor. Şırnak'ta gazi olan Osman Çakmak kimdir aslen nereli kaç yaşında? Osman Çakmak ile ilgili tüm detaylar internethaber'de.

Abone ol

Dün Türkiye büyük bir gurur yaşadı. Ampute Milli Takımı, Avrupa şampiyonu olarak büyük coşku yaşattı. Şampiyonluk golünü atan Osman Çakmak'ın ise hayatı merak ediliyor. Gelin hep birlikte Osman Çakmak'in kim olduğuna bakalım.

Şırnak'ta 1997 yılında mayın patlaması sonucu gazi olan Osman Çakmak dün şampiyonluğu getiren golü attı. Asker ve komando olarak görev yapan Osman Çakmak, hain saldırı sonucu bir bacağını kaybetti. Yılmayarak mücadeleye devam eden Osman Çakmak, Ampute Milli Takımı'nda oynayamaya başladı. 

10 SENE TEDAVİSİ SÜRDÜ

1997 yılında Şırnak'ta görev sırasında bir bacağını kaybeden Osman Çakmak'ın tedavisi tam bir yıl sürdü. Sabah saatlerinde ayağını kaybeden Osman Çakmak, öğle saatlerine kadar helikopteri bekledi ve daha sonra uzun sürecek tedaviye başladı.

Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Osman Çakmak'ı ziyarete geldi. Çakmak tek bacağıyla karşısına çıkarak göreve dönmek istediğini söyledi fakat Büyükanıt ona, "Vatan görevi illa vuruşarak olmaz oğlum. Vatan için mücadeleye devam etmek istiyorsan, futbol oyna, ay yıldızlı formayı o şekilde taşı" dedi ve böylece Osman Çakmak'ın futbol hayatı başladı.