BIST 9.524
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.488,17
HABER /  MEDYA

Fetullah Gülen suikastçısının kimliğini ima etti

Fetullah Gülen'e suikast hazırlığı iddiasını gündeme getiren Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bu kez Gülen'in sukastçının kimliğini ima eden konuşmasını yazdı.

Abone ol

FETÖ içinde liderliğe oynadığı iddia edilen Şerif Ali Tekalan ile Mustafa Özcan'dan biri Gülen'e suikast hazırlığı içinde olduğunu yazan Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'dan, yine çok konuşulacak bir yazı daha geldi.

Gülen'in son konuşmasını analiz eden Uğur, Gülen'in son konuşmasında suikastçı olarak Mustafa Özcan'ı ima ettiğini yazdı.

Fuat Uğur, Gülen'in konuşmasındaki şifreli konuşmaları ve olayın arka planını örgütte uzun yıllar çalışmış Ümit Akdemir'den aldığını hatırlattı.

FETÖ elebaşının yayınlanan bu konuşmasında İzmir’de vaiz olarak çalıştığı yıllara dönüyor ve orada “Tahta kulübe” dediği bu evin, bir gün “acımasızca” yıkıldığını ve bunu yapanların da kendilerine “dindar” dediğini belirterek “Bana bunu yapan her şeyi yapar” mesajı veriyor.

“İzmir’deki tahta kulübenin suikast ve Mustafa Özcan ile alakası ne?" sorusunun doğal olarak sorulabileceğini belirten yazar, 2009 yılında Erzurum'da Gülen'in tahta evini kendisinden habersiz yıktıran Mustafa Özcan'a gönderme yaptığını savundu.

Tartışmalı bir şekilde bu binanın açıldığını yine 2010 yılında Gülen'in bir konuşmasında orucuk köyündeki baba evinin yıkılmasına sözü getirerek “Çok üzüldüm. Dünyam yıkıldı. Orada hatıralarım vardı. Bunu yapan her şeyi yapar” diyerek Mustafa Özcan’a tepki gösterdiğini hatırlatan yazar yazısına böyle devam ediyor:

SON KONUŞMASI 2010 YILINDAKİNE GÖNDERMEYDİ, ÇÜNKÜ…

"Evet, tekrar FETÖ elebaşının son konuşmasına dönelim. Zira “Bu tahta kulübe hikâyesinin Mustafa Özcan ve suikast ile ilgisi ne?” sorusunun cevabı burada.
Gülen birkaç gün önce yaptığı son konuşmasında yine sözü İzmir’deki tahta kulübe dediği yıkılan eve getirerek “Onu da dindarım diyenler yıktırdı” dedi. Yukarıdaki sorunun cevabı burada. Evveliyatı bilen ve Korucuk köyünde olup bitenleri, “tahta kulübe”yi Gülen’e sormadan yıktırıp “Hocaefendi”yi kızdıran Mustafa Özcan’ı hatırlayanlar gereken mesajı aldı. Gülen “Evimi yıkan, dünyamı da yıkar” mesajını geçmişteki konuşmasına atıfta bulunarak en yakınındakilere vermekteydi.  Kısacası, suikastçı olarak ima edilen o isim Mustafa Özcan’dan başkası değildi."

Fuat Uğur'un yazısının tamamı

İşte Türkiye'deki 1 numara! FETO'nun veliahtı Mustafa Özcan kimdir?