BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,67
ALTIN 2.394,30
HABER /  POLİTİKA

Osman Baydemir'e 'Paşa' zırhı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 650 bin TL'ye mal olan Audi-8 marka zırhlı makam otomobil aldı.

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'de, Emekli Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt gibi Audi sahibi oldu. Baydemir 650 bin TL'ye mal olan zırhlı Audi-8 marka otomobiline resmi plakayı taktı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, makam aracı olarak 650 bin TL'ye mal olan zırhlı Audi-8 model otomobil aldı.

2008 yılında emekli olan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a, Baydemir'in aracının bir üst modeli Audi A8L marka, 1.4 milyon TL olan zırhlı araç tahsis edilmişti.  

651 BİN TL'YE MAL OLDU

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha önce tahsis edilen makam araçlarından birini "Görüş açısı kötü"  diğerini ise  "hız yapmıyor" diye beğenmeyen Baydemir'e yeni araç almak için 25 Kasım 2010 da ihaleye gitti. İhaleyi, Diyarbakır'daki bir turizm şirketi verdiği 498 bin TL'lik teklifle kazandı.

Normal zırh takıldığında otomobilin ağırlığının 3 tona çıkacağı öğrenilince, 400 kilo daha hafif olması için araca, 70 bin Euro'luk nano teknolojili özel kumaştan zırh giydirildi. Böylece aracın maliyeti 651 bin TL ye yükseldi. 

İKİ MAKAM OTOMOBİLİ DEĞİŞTİRDİ

Baydemir daha önce, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu Diyar A.Ş'den kiralanan Volva S-80 model zırhlı otomobili kullanıyordu. Bu otomobilin zırhlarının çelik olması ve camlarının görüş mesafesini dürüşmesi nedeniyle yeni otomobil istenmişti. Diyar A.Ş, geçen yıl Audi -6 marka yeni bir zırhlı otomobil aldı ancak, otomobilin ağırlığı nedeniyle hız yapmayınca tercih edilmemişti.

Yeni alınan makam otomosiline resmi plaka takıldı.