BIST 9.537
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,04
HABER /  GÜNCEL

Galatasaraylı futbolcudan tarihi itiraf

Galatasaray'da yaşanan çöküntünün ardında ne var? Sarı kırmızılı takımda bir futbolcunun anlattıkları inanılr gibi değil.

Abone ol

Tarihinin en çalkantılı günlerini yaşayan G.Saray'da seçim sürecine girilirken, geçen sezondan bu yana takımda çok çarpıcı olaylar yaşandığı ortaya çıktı.

Fotomaç'a müthiş itiraflarda bulunan G.Saraylı bir futbolcu, başarısızlığının nedeninin parasızlık olduğunu söyledi. İsmi bizde saklı bu futbolcuya göre önce Rijkaard'ın, ardından Hagi'nin ve son olarak Adnan Polat'ın koltuğunun gitmesinin gerçek nedeni, paralarını alamayan bazı futbolcuların isteksizliği. İşte olay yaratacak ifşaatlar:

İSTESE BİLİ OYNAYAMAZ
"G.Saray'daki bu tablo birden bire ortaya çıkmadı. Yüz yıllık kulübün böyle başarısız olmasının nedenleri iyi incelenmeli. Sorumluluğu Rijkaard ve Hagi'nin üstüne yıkmak yanlış. Bu takımda bir para sorunu var. Yerliler paralarını alamıyor. Yabancılara ise tüm alacakları tıkır tıkır ödeniyor. Şimdi bu adalet mi! Böyle ayrımcılık olur mu! Parasını alamadığı için evinin, arabasının borcunu ödeyemeyen futbolcu nasıl iyi oynasın. Oynamaz tabii. İstese bile oynayamaz. Çünkü kafası rahat değil."

SENETLERİNİ KIRDIRAN FUTBOLCULAR VAR
"Parasını alamayanlar o kadar isteksiz oynuyordu ki Rijkaard, Hagi ve Polat bu yüzden gitti. Bakın, bir örnek vereyim; kulüp bize senet verdi durdu ama senet karın doyurmuyor. Biz zengin değiliz. Ev geçindiriyoruz, ailelerimize bakıyoruz, borçlarımız var. Bazı arkadaşlarımız o kadar zor durumdaydı ki senetlerini kırdırdı. Başkan bir arkadaşın senedini kırdırdığını öğrenince acayip sinirlendi. Onu çocuk gibi azarladı. Ama kırdırmayıp da ne yapacaktı. Ya arabasını satacaktı ya haciz gelecekti."

BELGEYİ İMZALAMADILAR
G.Saray yönetiminin, mali kongre öncesi, UEFA kriterleri gereği futbolculara "alacağımız yoktur" yazılı belge imzalatmak istediği ileri sürüldü. Ancak futbolcuların "Alacaklarımızı vermezseniz bu belgeye imza atmayız" diyerek isyan bayrağı açtıkları belirtildi. "Belgeyi imzalarsak alacaklarımızı vermezler" endişesi taşıyan birçok futbolcunun Valencia'ya giderken alacaklarını bırakmak zorunda kalan Mehmet Topal örneğini verdikleri kaydedildi. G.Saraylı futbolcuların yaklaşık 10 milyon euro alacağı bulunuyor.