BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,47
HABER /  GÜNCEL

'Ortaçağ kemikleri katledilen Yahudiler'in'

İngiltere'nin Norwich şehrinde bulunan ortaçağdan kalma cesetlerin aynı ailenin üyesi Yahudiler'e ait olduğu tespit edildi.

Abone ol

İngiltere'de ortaçağdan kalma bir kuyunun dibinde bulunan kemiklerin, katledilen Yahudiler'e ait olabileceği ortaya çıktı.

Norwich şehrindeki kazı çalışmaları sırasında bulunan 17 adet ceset üzerinde yürütülen DNA ve karbon testleri sonucunda vücut parçalarının tümünün Yahudi bir ailenin üyelerine ait olduğu anlaşıldı.

Araştırmayı yürüten bilimadamları 12 ya da 13. yüzyılda yaşandığı tahmin edilen olayın en olası açıklamasının Yahudi ailenin infaz edilmesi ya da toplu olarak intahara zorlanmaları olduğunu açıkladılar.

Bu dönemde Avrupa'nın birçok bölgesinde Yahudiler'in katledildikleri bilinmekte.

Kazı çalışmaları sırasında cesetlerin kafaları aşağıda olacak şekilde kuyuya atılmış oldukları bulgusuna ulaşılmıştı.

Bulunan 17 cesetten onbirinin 2 ile 15 yaşları arasında çocuklar olduğu, geriye kalan altısının ise yetişkin kadın ve erkekler olduğu belirtildi.

2004 yılında Norwich şehrindeki bir alışveriş merkezi inşaaatında bulunan vücut parçaları bugüne dek saklanmıştı.

Araştırmada görev alan DNA uzmanı Doktor Ian Barnes, sözkonusu DNA testleri sayesinde ilk kez etnik grup gibi detaylı bilgilere ulaşılmış olduğunu belirtti.

Bu sayede bulunan cesetlerin aynı aileye ait olduklarının ve Yahudi olduklarının tespit edildiğini söyleyen Barnes, Norwich şehrinde 1135 yılından itibaren Yahudi topluluklarının yaşamış olduklarına dikkat çekti.