BIST 10.046
DOLAR 32,53
EURO 34,77
ALTIN 2.415,67
HABER /  GÜNCEL

Ortaasyaya iftar köprüsü

Bağcılar’dan Ortaasya’ya kardeşlik köprüsü. Belediye Almata ve Çimkent’te iftar sofraları kurdu.

Abone ol

Bağcılar Belediyesi ile Kazakistan arasında iftar köprüsü kuruldu. Üç yıl önce başlatılan iftar programlarıyla, Kazakistan’ın birçok kentinde dostluk köprüleri kuran, ekonomik, kültürel ve siyasi işbirliğinin temellerini atan Bağcılar Belediyesi, bu yıl da Çimkent ve Almatı kentlerinde çeşitli programlar düzenledi.

Ortaasya’daki iftar programlarına, başta Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul ile birlikte, Başkan Yardımcısı Muhterem Şahin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Gültürk, meclis üyeleri ve Kazakistan-Türkiye İşadamları Dostluk Derneği üyeleri katıldı.

Çimkent ve Almatı Valilerinin, belediye başkanlarının, müftülerinin, büyükelçilik temsilcilerinin de yoğun ilgi gösterdiği iftarın mönüsü de Kazak-Türk mutfağının geleneksel yemeklerinden oluştu. Kazak folklör gruplarının yöresel şarkı, türkü ve oyunlarıyla renk kattığı programlarının ardından, Almatı kentinin en büyük ilçesi olan Almalı Belediyesi ile Bağcılar Belediyesi arasında ‘Kardeş Belediye Protokolü’ imza töreni düzenlendi.

Karşılıklı hediyeleşmelerin ardından kısa bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı şunları söyledi: “ Üç yıl önce başlattığımız Ortaasya’ya dostluk köprüsünün her geçen yıl daha da sağlamlaştığını görüyoruz. Almalı ilçesiyle yaptığımız kardeş belediye protokolünün sadece ilçeler arasında değil Türkiye ve Kazakistan arasında da önemli bir bağ olacaktır. Son üç yıldır, Ortaasya’dan başarılı öğrencileri İstanbul’da ağırlayarak, tarihi ve kültürel mekanları gezdiriyoruz. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda birlikte daha geniş ve kapsamlı programlara imza atacağız.”