BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.418,79
HABER /  GÜNCEL

Kartallı kan bağışına koştu

Kartal’daki Kızılay’ın düzenlediği kan bağışına katılmak isteyen vatandaşlar, birbirleriyle yarıştı.

Abone ol

Üç gün süren kan bağışına, gece olmasına rağmen yaklaşık 700 vatandaş katıldı ve durumları uygun olanlardan toplam 564 ünite kan alındı.

Kartal Atalar Camii ile Kızılay Zeynep Kamil Kan Merkezi işbirliği ve Kartal Belediyesi’nin katkılarıyla Ramazan’da düzenlenen ve üç gün süren kan bağışı kampanyasında izdiham yaşandı.

Vatandaşlar kan bağışında bulunmak için adeta birbirileriyle yarıştılar. İftar saati sonrası, 19.30 – 24.00 saatleri arasında yapılan kan bağışına, yaşlı, genç, kadın, erkek yüzlerce kişi katıldı. Kampanyanın ilk günü Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Kızılay Zeynep Kamil Kan Merkezi Müdürü Şaban Özbayburtlu ile birlikte merkezi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alıp vatandaşlarla görüştü. Yasal prosedürleri yerine getirerek kan vermeye uygun görülen kişilerden aynı anda 20 ünite kan alınan merkezde başkan Dağlar, tek tek vatandaşlarla yakından ilgilenerek kendilerine teşekkür etti. Başkan, rahmet ve bereketin zirve yaptığı 11 ayın sultanı, Ramazan ayında gece yarısı olmasına, yağmur gibi olumsuz şartlara rağmen, duyarlı ve örnek bir davranış sergileyen bağışçılara, bu kampanyada emek harcayan kan merkezine ve Atalar Camii imamı Yücel Kara’ya teşekkür etti.
Kızılay Zeynep Kamil Kan Merkezi Müdürü Şaban Özbayburtlu da kan bağışı bitiminde yaptığı açıklamada, böyle bir kampanyanın Kartal’da uygulanmasında katkı sağlayan Belediye Başkanı Arif Dağlar’a, cami imamı Yücel Kara’ya teşekkür etti. Özbayburtlu, kan verenlerin ve kan alacak kişilerin sağlıklarını göz önünde bulundurarak azami ölçüde titiz davranıldığını, kampanyaya 692 vatandaşın katıldığını, bunlardan durumları kan vermeye elverişli olduğu tespit edilen kişilerden 564 ünite kan alındığını vurgulayarak gösterilen yoğun ilgi nedeniyle Kartallı vatandaşların herkese örnek olduğunu söyledi. Şaban Özbayburtlu, konuşmasının sonunda, alınan kanların gerekli testlerden geçirildikten sonra, ihtiyaç sahibi hastaların hizmetine sunulacağını, yoğun ilgi nedeniyle kampanyanın bir gün daha uzatıldığını bildirerek, 24 Eylül’de Kartal Soğanlık’taki Ulu Cami’de bir gün sürecek yeni bir kampanyanın yine 19.30-24.00 saatleri arasında yapılacağını söyleyerek tüm bağışçılara sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğinde bulundu.