BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Orhan Pamuk'tan 'islam testi'ne tepki

Yazar Orhan Pamuk, Baden Württemberg Eyaleti’nin Alman vatandaşlığına geçmek isteyen Müslümanlar’a yönelttiği soruların "ayrımcılık" olduğunu söyledi.

Abone ol

Özellikle, "Düşünün ki reşit oğlunuz size geliyor ve eşcinsel olduğunu, başka bir erkekle beraber yaşamak istediğini söylüyor? Nasıl tepki verirsiniz?" sorusuna şaşıran Pamuk, "Allah Allah. Bu sorularla ne hedeflenebilir ki? Bu sorunun cevabına göre neyi belirleyebilirsiniz" diyerek, "Bu sorular gerçekten de sadece Müslümanlar’a sorulacaksa, düpedüz ayrımcılıktır" yorumunda bulundu.

MÜSLÜMAN IRKÇILIĞI

Ayrımcılığın her çeşidine karşı olduğunu belirten Orhan Pamuk, "Tabii ki buna da karşıyım. Müslüman ırkçılığı yapılmasın" dedi, ancak aynı zamanda da, "Dikkat edelim de, biz de Alman ırkçılığı yapmayalım. Tepkiler demokratik olmalı" diye konuştu. Bu soruların ya herkese sorulmasını ya da tamamen kaldırılmasını isteyen Orhan Pamuk, "Müslümanlar’a karşı, Türkler’e karşı ayrımcılık ne yazık ki modern dünyada 11 Eylül’den sonra sık sık işlenen, hoş görülen bir günah. Bunun Almanya’da olmamasını dilerim" dedi.

TEPKİ GÖSTERELİM

Bu tür ayrımcılığa tepki gösterilmesi gerektiğini söyleyen ve demokratik toplumlarda da bunun gayet normal olduğunu belirten ünlü yazar, "Bu tür ayrımcılığa karşı çıkmak insanlık borcudur. Hangi ülkede olursa olsun insanlık borcudur" diye konuştu.

Haber: İsmail EREL / FRANKFURT
Kaynak: