BIST 10.742
DOLAR 32,22
EURO 35,08
ALTIN 2.525,80
HABER /  GÜNCEL

Dönüş başladı, yollara dikkat!

Direksiyon başındaysanız bugün hız yapmayı unutun. Hava soğuk. Yollarda yağış, sis ve buzlanma var. Acele edip, tatilin keyfini acı ve kana bulamayın.

Abone ol

Bakanlar Kurulu kararıyla 9 güne çıkarılan uzatmalı tatilden dönenler, yollarda perişan oldu. Yetkililer sis ve buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı.

Uzatmalı tatilin karayollarında oluşturduğu, çileli dönüşü sürüyor. 9 günlük tatil için kayak merkezleri ya da sıcak bölgeleri tercih edenler dönüş yolunda uzun kuyruklar oluşturuyor. Bolu Dağı’nın Düzce kesiminde, yoğun sis, buzlanma ve kar yağışı trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Bolu Dağı’nın Ankara ve İstanbul istikametlerine gidiş ve dönüş şeritlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Trafik polisleri ve Karayolları görevlileri sürücüleri sık sık uyarıyor.

SİS VE BUZLANMA

Bolu Dağı karanlık dere mevkiinde sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düşerken, bu bölgede kar yağışı da etkili oluyor. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Karayolları ekipleri tarafından yolda tuzlama çalışmaları yapılıyor. Trafik ekipleri, zeminin kar yağışı nedeniyle kaygan olduğunu belirterek, sürücüleri yakın takip yapmamaları, sis lambalarını açık tutmaları, buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyorlar. Bu arada dönüş yollarında kazalar da meydana geliyor.

Antalya’dan İstanbul’a giden tatilcileri taşıyan minibüsün, Kütahya yakınlarında şarampole yuvarlanması sonucu, 10 kişi, Düzce’deki kazada 8, Ankara’da 5 ve Konya’da da 4 olmak üzere 27 kişi yaralandı.

Kaynak: