BIST 10.012
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.437,61
HABER /  GÜNCEL

Orgeneral Yörük Suriye sınırında

2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Suriye sınırındaki incelemelerini sürdürüyor.

Abone ol

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile birlikte dün Gaziantep ve Kahramanmaraş’taki birlikleri denetledikten sonra Kilis’te Stinger füze rampalarını yerinde inceleyen 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, bugün ise Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne gitti.

Yayladağı İlçesi’ndeki birlikleri ziyaret eden Orgeneral Yörük, daha sonra Suriye sınırına sıfır noktasındaki Güveççi Köyü’ndeki sınır karakollarını denetlendi.

Öte yandan Suriye sınırında Türkiye'nin hava devriye sayısını arttırdığı belirtildi.

Şanlıurfa'da askeri hareketlilik

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bazı askeri birliklere sevk edilen füze rampalarının konuşlandırıldığı görüldü.

Suruç'a önceki gün konvoyla gönderilen askeri araçlardan bazıları, sınır bölgesinde 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı birliklerde görev almaya başladı.
Bu kapsamda sınır hattındaki karakollara gönderilen füze rampalarının birliklerin içerisine konuşlandırıldığı görüldü. Bu arada Suriye sınırındaki askeri hareketliliği bölgede yaşayan vatandaşlar da takip ediyor.

Suriye sınırındaki köylülerden İzzet Durak, eşinin ailesinin Halep kentinde yaşadığını ve son gelişmelerden rahatsızlık duyduklarını belirterek, Beşşar Esed yönetiminin bir an evvel gitmesini istediklerini söyledi.