BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın gözü bu toplantıda

Dünya, Birleşmiş Milletler'in Suriye için yaptığı toplantıdan çıkacak açıklamayı bekliyor

Abone ol

İsviçre'nin Cenevre şehrinde BM Güvenlik Konseyi'nin daimi beş üyesi ve bölge ülkelerinin katılımı ile düzenlenen Suriye konulu toplantı başladı. Toplantıya Türkiye'den Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu katılıyor

Davutoğlu, toplantı öncesinde Katar Başbakanı El Tani ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Yerel saat ile 11.00'de (TSİ 12.00) başlayacağı açıklanan Suriye konulu toplantı, bir saat gecikmeli olarak başladı. Toplantının bitiminin ardından Davutoğlu'nun basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

asd.jpg

İRAN'A ABD VETOSU

Toplantıya BM Güvenlik Konseyi üyelerinin yanı sıra Türkiye, Kuveyt, Irak, Katar, Arap ve Avrupa Birliği temsilcileri katılıyor. Suriye'nin önemli bir diğer müttefiki ve bölgenin önemli ülkesi İran ise ABD vetosu dolayısıyla Cenevre'ye davet edilmedi.

fgh.jpg

TOPLANTIYA KATILANLAR

Davutoğlu’nun yanı sıra toplantıya Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, BM özel temsilcisi Kofi Annan, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve diğer ilgili ülkelerin temsilcileri katılıyor.