BIST 10.269
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.392,96
HABER /  DÜNYA

Orgeneral Koman, son yolcuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden emekli Orgeneral Teoman Koman, son yolcuğuna uğurlandı. Cenazede konuşan Koman’ın yakın arkadaş e...

Abone ol

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden emekli Orgeneral Teoman Koman, son yolcuğuna uğurlandı. Cenazede konuşan Koman’ın yakın arkadaş eski PTT Genel Müdürü Nuri Alagöz, "Teoman Koman kimseye fiske vurmamıştı. Bir kahramana, bir yiğit adama bu lafı yakıştıramıyoruz" dedi.
Hayatını kaybeden 28 Şubat davası sanığı emekli Orgeneral Teoman Koman son yolcuğuna uğurlandı. Teoman Koman için Selimiye Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski MİT Müsteşarı Şensal Atasagün, Emekli Orgeneral Necdet Üruğ, Emekli Orgeneral Necati Özgen, Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, işadamı Cavit Çağlar ve çok sayıda sivil ve askeri erkan katıldı. Selimiye Camii’nde Teoman Koman’ın eşi eşi Gülgün Koman, oğulları Hakkı ve Mehmet Koman taziyeleri kabul etti. Gözyaşları içerisindeki Gülgün Koman’ın güçlükle ayakta durduğu görüldü.
Cenaze töreni öncesinde tabutun başına gelen Teoman Koman’ın yakın arkadaşı Eski PTT Genel Müdürü Nuri Alagöz, "Sayın Teoman Koman Yassıada’da Teğmenken ’rahmetli Menderes’e tokat attı’ dediler. Bu külliyen yalandır iftiradır Teoman Koman yaşamında hiç kimseye fiske vurmamıştır. Bu yetmemiş gibi bazı kişiler ’bu dünyada tokadın hesabını veremedi ahirette verecek’ dedi. Bir kahramana, bir yiğit adama bu lafı yakıştırmıyoruz" dedi.
Ardından cenaze namazı kılındı ve Koman için helallik alındı.
Cenaze çıkışnda basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Nuri Alagöz, "Teoman Koman hiçbir zaman bir insanı incitmemiştir. Teoman Koman’ı rahmetli Turgut Özal MİT müsteşarı atarken şöyle söylemiştir ’bu adamı bize önerenden Allah razı olsun’. Çok delikanlı çok karakterli, vatanını milletini seven bir müşteşardı" şeklinde konuştu.
Teoman Koman’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Ulus mezarlığına götürüldü.
(İHA)