BIST 10.233
DOLAR 32,39
EURO 34,76
ALTIN 2.394,99
HABER /  DÜNYA

Halep’te varil bombası saldırısı: 76 ölü

Suriye’nin Halep kentinde rejim güçlerinin gerçekleştirdiği varil bombalı saldırıda aralarında 28 çocuğun da bulunduğu en az 76 kişi hayatın...

Abone ol

Suriye’nin Halep kentinde rejim güçlerinin gerçekleştirdiği varil bombalı saldırıda aralarında 28 çocuğun da bulunduğu en az 76 kişi hayatını kaybetti.
Muhalefet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Suriye ordusuna ait helikopterler, kentin 12 mahallesine “varil bombası” attı. Suriye rejimine bağlı güçler, varillerin içine doldurulan patlayıcıları helikopterden yerleşim yerlerinin üzerine atarak benzer saldırılar gerçekleştiriyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada, “Pazar günü düzenlenen varil bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 76’ya yükseldi” denildi. Saldırıda 28 çocuk ve 4 kadının da öldüğü kaydedildi.
Yerel Koordinasyon Komiteleri, Halep’teki bombardımanla birlikte, Pazar günü ülke genelindeki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 135’e ulaştığını açıkladı. Suriye muhalefetine bağlı Yerel Koordinasyon Komiteleri grubu, saldırılarda en az 50 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Birleşmiş Milletler verilerine göre, Mart 2011’den beri Suriye’deki iç savaşta 100 bin’den fazla insan hayatını kaybetti.
(İHA)