BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Orgazm sorunu ile genler bağlantılı

Yapılan bir araştırma, kadınların orgazm konusunda yaşadığı sıkıntının temelinde kalp hastalığı ve depresyonda olduğu gibi genlerin rol oynayabileceğini gösterdi.

Abone ol

İngiliz bilimadamlarının 1397 kadın ikiz üzerinde yaptığı araştırma, kadınların orgazm konusunda yaşadığı sıkıntının temelinde kalp hastalığı, anksiyete bozukluğu ve depresyonda olduğu gibi genlerin rol oynayabileceğini gösterdi.

St Thomas Hastanesi İkiz Araştırma Birimi’nden doktor Tim Spector,Londra’da düzenlediği basın toplantısında, kadınlarda orgazm konusunda görülen farklılığın yüzde 34 ila 45’inin altında yatan nedenin genetik farklılık olduğunu kaydetti.

Sonuçları Biology Letters dergisinde yayımlanan, tek ve çift yumurta ikizleri üzerinde yapılan araştırma, tek yumurta ikizlerinde orgazm olma sıklığının çift yumurta ikizlerinden yüksek olduğunu ortaya koydu. Bu biyolojik etkinin yalnızca yetiştirilme tarzı, din veya ırk gibi özelliklerle bağdaştırılamayacağını, genetik etkinin açık olduğunu belirten bilimadamları, kadınların yüzde 12 ila 15’inin orgazm olmadığını, bu oranın erkeklerde yüzde 2 olduğunu belirttiler.

Kadınların ortalama orgazm olma süresinin 12 dakika olduğunu ifade eden doktor Tim Spector, bunun, kadınlar için erkeğin iyi bir eş olup olmadığını belirlemenin bir yolu olabileceğini, aynı zamanda doğurganlığı artırabileceğini söyledi.

Bilimadamları, orgazmı hangi genlerin etkilediğinin ve bu genlerin fonksiyonlarının saptanmasının, gelecekte orgazm sorunu yaşayan kadınların tedavisinde kolaylık sağlayacağını bildirdiler.

Kaynak: