BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Minik ellerin dev tuvalleri

Sarıyer İlköğretim Okulu öğrencilerinin tüm yoksunluklara rağmen bir yılda hazırladığı 250’yi aşkın çalışmasının sergileneceği resim sergisi, Sarıyer'de açıldı.

Abone ol

Ülkeler ve uygarlıklar, insana inanan, çalışkan ve özverili kişilerin çabalarıyla gelişir. Bu insanların çabaları, ülkelerin zor dönemlerden geçtiği günlerde daha da bir önem kazanır.

Sanatı ıskalayan bir ülkenin ‘muassır’ olamayacağı inancıyla yola çıkan Sarıyer İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni Elif Gülünay da onlardan biri.

Yaşları 13 ile 16 arasında değişen çocukların, resim sanatını sevmesini amaçlayarak, tüm öğrencilerini güzel resimler yapabileceklerine ve bu yolla kendilerini daha iyi ifade edebileceklerine inandıran Elif Öğretmen’in inatçı çabaları, bir yılın sonunda meyvesini verdi.

POLİSAN’DAN ÇOCUKLARA BOYA VE MALZEME DESTEĞİ
‘Üniversite düzeyinde’ resim bilgisiyle donanan çocuklar, her geçen gün resim yapmayı daha çok sevdiler. Öyle ki, çocukların minik elleri, artık boylarını aşan işler yapmak, tuval çalışmalarının da hazzını duymak istiyordu.

Tuval çalışmaları pahalı olmasına rağmen, her inançlı ve yaratıcı insan gibi Elif Öğretmen de olanaksızlık nedir bilmedi. Su bazlı boyayla çalışmanın daha ucuz olacağı düşüncesiyle Polisan’dan yardım istendi. Bu güzel uğraş için çocuklara destek olmayı kabul eden Polisan yetkilileri, çocuklara çalışmaları için boya ve malzeme desteği sağladı.


Artık öğrencilerin önünde hiçbir engel kalmamıştı. Giderek çoğaldı öğrencilerin güzel çalışmaları. Suluboya, akrilik, guaj ve benzeri tekniklerle yapılmış 250’yi aşkın resim çalışması oluştu.


TÜRKİYE’NİN ‘PİCASSO’LARI, ‘REMBRANDT’LARI SARIYER’DEN ÇIKACAK!

İçlerinden ülkenin ‘Picasso’larının, ‘Rembrandt’larının çıkması umulan çocukların resim çalışmaları, sanatseverlerin ve kamuoyunun ilgisine ve beğenisine sunuldu.

Elif Öğretmen’in çocukları, tüm yetersizliklere karşın, minik yüreklerinde yeşeren sanat bilincini herkese göstererek örnek olmak, içlerine sığmayan heyecanı tüm sanatseverlerle paylaşmak istiyor.

Kaynak: