BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Ney, Dans ve Hat, Festival’de buluşuyor

Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’ne 14 yıldır destek veren Boeing,sanatseverleri bu yıl, neyzen Kudsi Erguner’in ilk kez sahnelenecek Metafor projesiyle bulu

Abone ol

8 Haziran Çarşamba gecesi Aya İrini’nin büyülü atmosferinde sahnelenecek Metafor’da, Kudsi Erguner’in neyi, Carolyn Carlson ve grubunun dansıyla ve ünlü hattat Hassan Massoudy’nin canlı hat gösterisiyle “konuşacak”.

Tasavvuf anlayışının özündeki mecazi anlatımı, farklı sanat disiplinleriyle canlandırmayı eksen alan etkinliğin müzikal yönetmenliğini, uluslararası üne sahip ney üstadı, besteci, müzikolog, öğretmen ve yazar Kudsi Erguner üstleniyor.

‘METAFOR’UN KAYNAĞI MEVLANA

Sanatçı, prömiyerini İstanbul’da gerçekleştireceği Metafor için “Mevlana, şiirlerinde insanı anlatmak için müzik ve hat sanatının aracı olan neyi mecaz olarak kullanır. Neyzenin nefesi olmadan ney, hattatın eli olmadan kalem, ilahi tesir olmadan da insanın hiçbir manası olmadığını dile getiren Mevlana’nın şiirleri, Metafor projesinin temel kaynağıdır” diyor.

Metafor’da, modern dansın öncülerinden Finlandiya asıllı ABD’li sanatçı Carolyn Carlson ve grubu, ‘ney’den alacağı ilhamla doğaçlama bir performans sahneleyecek.

Klasik hat sanatına modern bir yaklaşım getiren Irak asıllı hattat Hassan Massoudy ise, perdeye yansıtılacak canlı hat gösterisiyle müzik ve dansa eşlik edecek.

METAFOR

Kudsi Erguner
Carolyn Carlson ve Grubu (dans), Hassan Massoudy (hat)

8 Haziran 2005 Çarşamba
20.30
Aya İrini

Kaynak: www.ntvmsnbc.com