BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ordu'ya Cumhuriyet Müzesi kuruluyor

Ordu Valisi Orhan Düzgün Nüfus Müdürlüğü'nün boşaltacağı tarihi bina Cumhuriyet Müzesi olacak dedi.

Abone ol

Ordu Valisi Orhan Düzgün, halen Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün bulunduğu tarihi binanın çok ayrı bir özelliğe sahip olduğunu belirterek, "Valilik Ek binasında bulunan Tapu Müdürlüğü'ne yeni bir bina yapılacak, boşalan yere Nüfus müdürlüğü yerleşecek. Nüfus Müdürlüğü'nün boşaltacağı tarihi bina ise 'Cumhuriyet Müzesi haline dönüştürülecek" dedi.

Samsun Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğüne atanan Abdullah Burak Keser'in ziyareti sırasında açıklama yapan Ordu Valisi Orhan Düzgün, Cumhuriyet'in ilk yıllarında Hükümet Konağı olarak kullanılan, 19 Eylül 1924 günü Ordu'ya gelen Atatürk'ün de ziyaret ettiği ve halen Nüfus Müdürlüğü binası olarak kullanılan binanın 'Cumhuriyet Müzesi'ne dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirtti.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın Valiliğe gönderdiği 29 Temmuz 2010 tarihli yazısı ile Ordu Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü arazisi içinde atıl durumda olan ve kullanılmayan 4 dönümlük arazinin bir kısmına Ordu Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüklerine yeni hizmet binası yapılabilmesi için ifrazının yapılmasının talep edildiğini kaydeden Vali Düzgün, "Biz de bu talebi uygun görerek, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü hizmet binasının bulunduğu boş alana Ordu Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binasının yapılmasının önünü açtık. İnşallah en kısa sürede bu hizmet binasının yapımı gerçekleşir. Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüklerinin yeni hizmet binalarının yapımından sonra Hükümet Konağı B Blok'ta boşalacak olan yere Nüfus Müdürlüğünü taşıyacağız. Nüfus Müdürlüğünün taşınmasından sonra da şu anda Nüfus Müdürlüğünce kullanılan tarihi binayı ise Cumhuriyet Müzesi'ne dönüştürmek için çalışacağız. Tabii bunların gerçekleşmesi belli bir süreci, belli bir zamanı gerektirmektedir. Adım adım bu süreci takip ederek, en kısa sürede ilimize bir 'Cumhuriyet Müzesi' kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Şehir merkezinde az sayıda bulunan tarihi öneme sahip eserlere sahip çıkarak, onları koruyarak, Ordu'nun kültürel değerlerine sahip çıkmak istediklerini dile getiren Vali Düzgün, "Bu tarihi eserlerimizin, sivil mimarlık örneklerinin yok olmalarını önleyerek, gelecek kuşaklara taşıma çabası içindeyiz" diye konuştu.