BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.395,48
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bozüyük'te fidanlar toprakla buluşacak

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 250 bin fidanın ekim ayı içinde toprakla buluşacağı öğrenildi.

Abone ol

Bozüyük Orman İşletme Şefliği, Muratdere Köyü Pamukalan mevkiinde bulunan 410 nolu bölmede 22 hektar alandaki 250 bin fidanın üzerinde bulunan 140-150 yaşlarındaki ağaçlarının yerine ekim ayında boşaltılarak fidanların özgürlüğe kavuşacağı bildirildi.

Ormanların devamlılığının sağlanması için yaşlı ağaçların sağlıklı tohum verme yaşını geçirmeden gençleştirilmesi gerektiğini belirten Bozüyük Orman İşletme Şefi Şenol Bahar, tohumlama kesimi sonrası üretim artıklarının saha dışına çıkarıldığını söyledi. Ölü ve diri örtü mücadelesi ile birlikte toprak işlemesi yapılarak uygun bir çimlenme ortamı oluşturulduğunu kaydeden Bahar, fidanların doğa olaylarından zarar görmemesi için ebeveynlerinin gölgesinde büyüdüğünü dile getirdi.

Bahar, "3 yılda bir yapılan ışık kesimleriyle genç fidanlara ışık veriyoruz. 1998 yılında gençleştirmeye alınan 22 hektarlık 410 nolu bölmede çok başarılı bir gençlik getirildi. Her yıl yapılan bakımlar ile fidanların çok iyi gelişim gösterdiğini gözlemledik. 12 yılda 2-3 metre boya ulaşan fidanlar, ebeveyn desteğine ihtiyaç duymadan hayata atılma zamanları geldi" dedi.