BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'da ucuz et kuyruğu

EBK Van Satış Mağazası, piyasa fiyatının altında satış yapınca sabahın erken saatlerinden itibaren önünde kuyruk oluştu.

Abone ol

Kombinanın Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Van Satış Mağazası önünde sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa giren vatandaşlar, ucun et alabilmek için beklemeye başladı.

Kıymanın kilosunun 16.50, kuşbaşının 19.15, bifteğin 23.75, pirzolanın ise 24.75 liradan satıldığı mağazanın önünde sıraya giren vatandaşlardan bazıları eti daha ucuz olduğu için beklediklerini kaydettiler. Fiyatların ucuz olmasından dolayı 3-4 kilo et alma imkanları olacağını anlatan vatandaşlar, kasaplarda bu kadar eti alma imkanlarının bulunmadığını kaydettiler. Bazı vatandaşlar ise batı illerinde bulunan Et Balık Kurumu kombinalarında etin kilosunun 12 liradan satıldığını iddia ederek, Van'daki fiyatlarının da bu seviyeye çekilmesini istedi.

Satış Mağazası Sorumlusu Nihat Varol ise etin piyasada göre daha ucuz olduğunu belirtti. Van Et Balık Kurumu'ndan günlük yapılan kesimlerde elde edilen etlerin 3 veteriner hekim kontrolünde geçtikten sonra getirip halka sattıklarını ifade eden Varol, vatandaşların Van'ın hiçbir yerinde bifteğin kilosunun 23,75 liradan bulmasının imkanı olmadığını kaydederek, "Satışlarımız bu yüzden çok iyi gidiyor. Günde ortalama bir ton civarında et satışını yapıyoruz" dedi.