BIST 9.727
DOLAR 32,51
EURO 34,77
ALTIN 2.424,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Balıkesir'de 21 çocuk ölümden döndü

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin Cunda Adası’nda bulunan Alibey Çocuk Yuvasında barınan 21 çocuk zehirlendi.

Abone ol

Dün gece yurtta kalan toplam 24 kimsesiz çocuktan, yaşları ile 5 ile 11 arasında değişen 21’i, akşam yemeğini yedikten birkaç saat sonra terlemeye ve mide sancıları şikayetleri üzerine Alibey Çocuk Yuvası Müdürlüğü yetkilileri tarafından gece saat 01.00’de Ayvalık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Acil Servis’te yapılan müdahalelerden sonra hastanenin Çocuk Servisine kaldırılarak sabah kadar müşahede altına tutuldular. Hayati tehlikeleri bulunmayan 21 çocuk, sabah 08.00 civarında taburcu edilerek, Alibey Çocuk Yuvası’na gönderildiler.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, “Yuvadaki çocuklarımıza anlaşmalı oldukları yemek firmasının getirmiş olduğu yemeklerden zehirlendiği düşünülüyor. Firmanın düne ait üç öğün getirmiş olduğu yemeklerden numuneler alınarak tahlil için laboratuara gönderildi. Konu zaten şu an savcılığa intikal etmiş durumda. Ama çok şükür ki çocuklarımızın sağlık durumlarının iyi olması bizleri ziyadesiyle sevindirdi” şeklinde konuştu.

Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Akın Karakuyu’da, “Havaların son günlerde çok sıcak olması nedeniyle bazı gıdaların çabuk bozulma riski doğuyor. Bu yüzden de vatandaşların aldıkları gıdaların son kullanma tarihlerini kontrol etmeden o gıda maddesini tüketmemesi gerekir. Özellikle tavuk türevi olan gıdalar aşırı sıcak havalarda en riskli gıda guruplarındadır” diye konuştu.

VATANDAŞLAR DA ÜZGÜN

Vatandaşlar Kadın, Aile ve SHÇEK’ten sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın Cunda’daki Alibey Çocuk Yuvası’nı ziyaretinden kısa bir süre sonra yaşanan zehirlenme olayı nedeniyle oldukça üzgün olduklarını belirterek, “Duygusal anlamda çok büyük eksiklikleri olan bu yavrularımıza karşı ilgilileri daha da hassas olmaya davet ediyoruz” diye konuştular.