BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ordu'da 400 kiloluk bal kabağı yetişiyor

Şahin'in tarlasında yetiştirdiği ve ancak 3-4 kişinin yardımı ile yerinden kaldırılabilen bal kabaklarını görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Abone ol

Yörede yetişen bal kabakları adeta masal kahramanı Külkedisi Cinderella'nın sihirli arabasını çağrıştırıyor.

AA muhabirine konuşan Şahin kabakların tohumunu Amerika'dan getirttiğini ve ilk defa yörede böyle bir kabağın yetiştirildiğini anlatan Şahin, 45 gün önce diktiği tohumların şimdi 160 kiloluk bal kabağına dönüştüğünü anlattı.

Amerika'da bu tohumların yaklaşık 700 kiloya kadar ulaştığını, iklim şartları nedeni ile Ordu'da bu kiloya ulaşmayacağını tahmin ettiklerini belirten Şahin, bal kabaklarının eylül-ekim aylarında hasadını yapacaklarını, hasat zamanına kadar her birinin 400 kiloya kadar ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

Şu ana kadar 20'nin üzerinde bal kabağı yetiştirdiğini ifade eden Şahin, 160 kiloya ulaşan kabakları gören bazı manavların sergilemek için kendisinden ürünlerini aldığını belirtti.

Bazı kabakların ise tarlasından çalınmasından yakınan Şahin, ''Bu kabakların kilosu şu anda 2 TL, satıldığında bir kabağın değeri 300 ile 350 TL arasında değişiyor. Ama ben ilk kez yetiştirdiğim için ilk ürünlerimi çevreme dağıtmayı düşünüyorum'' diye konuştu.

Şahin, ürünlerini korumak için tedbirlerini aldığını da sözlerine ekledi.