BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Operasyon yapılan dağlar alev alev

Şırnak bölgesindeki askeri hareketlilik artarak devam ederken operasyonların sürdüğü Gabar dağı uzantısı Kilise dağında orman yangını başladı.

Abone ol

Top atışı, havan topu ve uçak savar mermilerine hedef olan Kilise dağlarından alevler gökyüzüne doğru yükselmeye başladı.

Dün gece bir gurup PKK'lının Kilise dağlarında olduğunun tespit edilmesi üzerine Mehmetçikler bu bölgede operasyon başlattı.

PKK'lıların olduğu bölgeyi tespit eden Mehmetçikler PKK'lıların saklandığı yeri top atışı, havan topu ve uçak savarla vurmaya başladı. Sabahın ilk ışıklarına kadar top seslerinin eksik olmadığı, top atışı ve havan toplarının isabet ettiği Kilise dağlarında orman angını başladı.

Yangın dağın büyük bir bölümüne yayılmış durumda. Bölgede devam eden operasyonlar özellikle sınırın sıfır noktasında yoğunlaşırken askeri birlikler tevakkuz haline geçmiş durumda.

Yaz ayları ile birlikte Kuzey Iraktan Türkiye'ye sızmaya çalışan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için sınırın sıfır noktasında bulunan Kantur dağı, Beyaz dağ, Siyah Kaya, altın dağ ve düğün dağı bölgesinde büyük bir askeri hareketlilik gözlendi.