BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,75
HABER /  POLİTİKA

Operasyon terörü önlemez

Karayalçın operasyonla ilgili açıklamalar da bulundu.

Abone ol

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Kuzey Irak’a yapılacak sınır ötesi operasyonun, çözüm olamayacağını savundu.

Karayalçın, ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, Türkiye’de defalarca sınır ötesi operasyon yapıldığını hatırlattı. 35 bin kişilik bir kuvvetle 1995 yılında yapılan sınır ötesi operasyonda Başbakan Yardımcısı olarak bizzat görev aldığını ifade eden Karayalçın, “Ben sınır aşırı operasyonunu sonuç alıcı görmüyorum. Böyle bir harekatın terörü önleyeceği kanısını asla taşımıyorum" dedi.

Önceki operasyonlardan örnekler veren Karayalçın, şunları söyledi:
"Geçmiş yıllarda yaşananları biliyorum. Ben 1995 Mart’ında Türkiye’nin en büyük harekatının yapıldığı sırada, hükümetteydim, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanıydım. O harekatın hazırlanmasında sorumluydum, görevliydim. 35 bin askerimiz Irak’a girmişti. Onu da bilen onu da yaşamış birisi olarak diyorum ki, sınır aşan bir harekatla terörün önlenmesi olanaklı değildir."

Karayalçın, sınır ötesi operasyonun Irak yönetimini, Türkiye ile işbirliği yapmaya zorlamak gibi çok önemli bir kazanımı olacağını düşündüğünü söyleyen Karayalçın, “Bu açıdan da olumlu bakıyorum. Bunu teröre karşı bir çözüm olmaktan çok yine tabi sonuçta teröre karşı kullanabileceğimiz bir işbirliği arayışına katkı ve o doğrultuda bir çözüm olarak görmek gerekir" dedi.