BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.418,74
HABER /  GÜNCEL

Doğan ve Çölaşan kapıştı

Aydın Doğan ve Emin Çölaşan karşı karşıya geldi. Kozlar paylaşıldı. İşte ikilinin diyalogları.

Abone ol

İnternethaber/ Aydın Doğan ve Emin Çölaşan, Kanaltürk'te karşı karşıya geldi.

Çölaşan'ın katıldığı söyleşi programına telefonla bağlanan Aydın Doğan, Emin Çölaşan'ın kendisine "iftira attığını, vatan hainliğiyle suçladığını" söyledi. Kitabındaki iddalara da yanıt verdi...

İşte canlı yayındaki o diyaloglar:

Emin Çölaşan'la yollar neden ayrıldı?

Yolların ayrılmasının hükümetle bir alakasının olmadığını söyleyen Doğan, sözlerini şöyle sürdü; "Ben AB'yi desteklerken Emin AB'ye karşı yazılar yazdı. Ben ona hiçbir zaman baskı yapmadım, İstediğini yaz dedim ama o yazılarında hakaret etti. Hürriyet'e en büyük davalar Emin Çölaşan için açıldı. Ertuğrul Özkök ile Emin arasında nasıl bir konuşma geçti bilmiyorum ama ben Emin ile mutabık değildim. Ertuğrul'a 'sen konuşamıyorsan ben konuşurum Emin'le' dedim Ben Turgut Özal'la, Ecevit'le, Erbakan'la hep Emin yüzünden tartıştım... Emin'in kitabında söylediklerinin yüzde 80'i doğru, yüzde 20'si yanlış"

"Kendini tanrı yazar gibi gördü"

Emin Çölaşan'ın kötü bir yazar olmadığını söyleyen Doğan; "Ama 'ben güçlüyüm, bana kimse dokunamaz' diye dolaşıyordu. Zaten kitabını da çok önceden hazırlamış belli ki. Gerçekler yakında ortaya çıkacak. Haksızlık yapılıyor; benim Allah'tan başka kimseden korkum yok. Hürriyet'in 1997'de belirlenen yayın ilkelerine Emin çoğu zaman uymadı. Kendini dokunulmaz, Tanrı yazar gibi gördü."

"Allah bahtını açık etsin"

Aydın Doğan telefonu kapatırken Emin Çölaşan'a şunları da söyledi: "Ben senin helalleşmeni bekledim. Allah bahtını açık etsin. Bol kazançlar dilerim..."

Çölaşan: "Kitabın kahramanı Özkök'tür"

Sizinle karşılıklı tartışmaya girmek istemiyorum, siz kapattıktan sonra yanıt vereceğim" diyen Emin Çölaşan ise Doğan'ın bazı şeyleri yanlış yorumladığını veya yanlış yönlendirildiğini söyledi.. Çölaşan "Kitabın asıl kahramanı Ertuğrul Özkök'tür" dedi.

Tuncay Özkan'dan Çölaşan'a destek

Canlı yayına telefonla bağlanan Tuncay Özkan, Emin Çölaşan'ın yazılarına desteğini açıkladı ve şunları söyledi;

"Emin Abi'nin kitabını ben satır satır iki kez okudum. Herkesin de okumasını tavsiye ediyorum. Aydın Doğan'ın da satır satır okuduğundan eminim. Emin Çölaşan şuanda atılan gazeteci durumunda. Emin Çölaşan ne yapmış, yalan mı yazmış, hakaret mi etmiş? Emin Abi atılan gazeteci konumunda olmamalı."

"Ertuğrul Özkök gazeteci değil"

Ertuğrul Özkük'ün gazeteci olmadığını söyleyen Özkan, "Keşke karşımda olsaydı da bunları yüzüne söyleseydim, beni isterse yanlış anlasın ama ben Özkök'ü gazeteci olarak görmüyorum. Bir gazetenin genel yayın yönetmeni, cambaz olmamalıdır, omurgasız olmamalıdır."

Çölaşan'a rüşvet teklifi

Emin Çölaşan öyle bir iddiada bulundu ki... Hürriyet'ten çıkması için, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün rüşvet teklif ettiğini söyledi. Bu teklifi duyunca şok olduğunu dile getiren Çölaşan, "Bundan Aydın Doğan'ın haberi var mıydı bilmiyorum" dedi.

"Beni istifaya zorladılar"

Köşe yazısını, sabah köşesinde gördüğünde üzerinde makaslamalar yapıldığını söyleyen Çölaşan; "Ben yazımda Başbakan Erdoğan için Beyefendi tabiri kullanıyorum. Yazımı o haliyle veriyorum. Yayıma alındıktan sonra bakıyorum ki Beyefendiler, Erdoğan olmuş... Soruyorum, kardeşim yazımı neden makaslıyorsunuz? diye... E sen Başbakan Erdoğan'a beyefendi demişsin cevabını alıyorum... Beyefendi demek hakaret mi? İşte bu tarz yıldırma politikalarıyla beni istifaya zorladılar."