BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.507,12
HABER /  DÜNYA

Ajanslar tezkereyi flaş geçti

Tezkere geçti, ajanslar acil koduyla dünyaya duyurdu.. İşte ilk yorumlar..

Abone ol

Tezkerenin kabulü, uluslararası haber ajansları Amerikan AP, İngiliz Reuters ve Fransız AFP tarafından acil koduyla dünyaya duyuruldu.

BBC, CNN ve El Cezire'nin Arapça siteleri de haberi ilk sayfanın manşeti olarak dünyaya iletti.

ABD'nin önemli gazetelerinden New York Times (NYT), tezkerenin TBMM'de kabul edilmesini internet sitesinde baş haber olarak verdi.
Haberde, bu kararın NATO üyesi olan Türkiye'yi Kuzey Irak'ta gizlenen PKK teröristleri yüzünden Irak'la karşı karşıya getirebileceği belirtildi.

BBC: Meydan okuma

CNN, CNBC, MSCBS ve Foxnews televizyon kanalları da tezkerenin kabülünü ilk haber olarak duyurdular.

İngiliz yayın kurumu BBC, "son dakika" olarak geçtiği haberde, oylamanın sonucunu "Türkiye'ye itidal çağrısı yapan ABD ve Irak'tan gelen baskılara bir meydan okuma" olarak nitelendirdi.

Der Spiegel: Açık çek
Alman "Der Spiegel" dergisi, tezkerenin kabul edilmesiyle ilgili olarak verdiği haberde, "TBMM'nin 550 milletvekilinden 507 gibi büyük bir çoğunluğu, orduya, her an Kuzey Irak'a bir operasyon amacıyla girebilmesi için açık çek verdi" dedi.

Alman özel televizyon kanalı "N24" de, TBMM'nin, Bush'un uyarılarına karşın Kuzey Irak'a askeri müdahale yapılabilmesine olanak sağlayan tezkereyi kabul ettiğini belirtti.

İspanya basını da tezkereyi ilk haber olarak verdi. El Pais ve ABC gazeteleri, TBMM'nin onayladığı tezkere gereği Türk askerinin Kuzey Irak'ta bulunan terör örgütü PKK'nın üslerine askeri saldırı düzenleyebileceğini yazdı.