BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Onun tek bir arzusu var...

Konya’da 10 yıldır diyalize bağlı olarak yaşamını sürdüren Kenan Kulak, böbrek yetmezliği ve tansiyona bağlı olarak gözlerini kaybetti. İki ...

Abone ol

Konya’da 10 yıldır diyalize bağlı olarak yaşamını sürdüren Kenan Kulak, böbrek yetmezliği ve tansiyona bağlı olarak gözlerini kaybetti. İki ay önce böbrek nakliyle sağlığına kavuşmaya başlayan Kulak’ın en büyük arzusu oğlunun büyüdüğünü görebilmek.
13 yıl önce Birgül Kulak (30) ile hayatını birleştiren Kenan Kulak (40), evlendikten iki ay sonra böbrek hastası olduğunu öğrendi. 10 yıldır diyalize bağlı olarak yaşamını sürdüren Kenan Kulak, hastalığının üzerinden 7 yıl geçtikten sonra bu kez böbrek yetmezliğine ve tansiyona bağlı olarak gözlerini kaybetti. Dünyaya gelen tek oğlunu, 3 yaşından sonra göremeyen Kenan Kulak’ın en büyük üzüntüsü çocuğunun büyüdüğünü görememek. Böbrek nakli için Antalya Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’ne başvuran Kenan Kulak’a mutlu haber yaklaşık iki ay önce Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nden geldi. Kendisine uygun böbreğin bulunduğu haberinin ardından hastaneye yatırılan Kenan Kulak’a, gerçekleştirilen operasyonla böbrek nakli yapıldı.

“YAVAŞ YAVAŞ GÖZLERİMİ KAYBETTİM”
27 Haziran’da böbrek nakli olan Kenan Kulak, ilk zamanların biraz sıkıntılı geçtiğini belirterek, "Yani böbrek durdu, durmadı. Kanım düştü, kanım düşünce ilaç veremediler. İlaç veremeyince de böbrek atmaya çalıştı. İlacı verince de kan düşmeye başladı. Sonra tekrardan toparlanmaya başladım. İşte 50 gün hastanede yattıktan sonra taburcu oldum. Allah’a şükür şimdi evdeyim rahatıma kavuştum” dedi.
Böbrek yetmezliğine ve tansiyona bağlı olarak gözlerini de kaybeden Kenan Kulak, “Diyalize giriyordum. Başımda dönme ve gözlerimde karartı vardı. Göz doktoruna gittim. Hiçbir şey çıkmadı. Nöroloji uzmanına gittim. Beyinden film çekti, bir şey çıkmadı. Böylece 3 ay içerisinde yavaş yavaş gözümü kaybettim. Ondan sonra İstanbul’a hastaneye gittim. Hastanedeki doktor bana ’diyaliz ve tansiyon bir araya gelmiş, ondan dolayı gözünü kaybettin’ dedi. Gözle beyin arasındaki damar elektrik vermiyormuş” diye konuştu.

"OĞLUMUN YÜZÜNÜ GÖRMEYİ ARZU EDİYORUM"
Eşinin sürekli kendisine oğlunun yüzünü hatırlayıp hatırlamadığını sorduğunu anlatan Kulak, “Ben de biraz hatırlıyorum diyorum. Biraz da hafif karartılı gördüğümden dolayı yüzünü hatırlamaya çalışıyorum. Ama ne kadar da olsa görmeyene göre daha kötü. İçimde bir burukluk oluyor. İnşallah Allah gözlerimin şifasını verir. Umudumuz bu yönde. Gözüm açılınca oğlumun yüzünü görmeyi arzu ediyorum, sadece bunu istiyorum. Allah’tan başka bir isteğim yok” dedi.
Böbrek naklinden sonra rahatlıkla su içebildiğini ve istediği yemekleri yiyebildiğini kaydeden Kulak, şimdilik mikrop kapmamak amacıyla evdekilerden uzak durduğunu ve bu durumun 6 ay sürebileceğini de sözlerine ekledi.

“EŞİM DÜZELİRSE OĞLUNU GÖRECEK”
Evlendikten iki ay sonra eşinin böbrek rahatsızlığının ortaya çıktığını ifade eden Birgül Kulak, “Şimdi böbrekle birlikte inşallah gözünün de açılacağını umut ediyoruz. Eşim düzelirse oğlunu görecek. Çünkü ilk doğduğunda gördü. 1-2 yaşından sonra büyüdüğünü, sünnetini ve okula gittiğini göremedi. Oğlunun büyüdüğünü, askere gittiğini görmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.
Ailenin tek çocuğu olan Orhan Kulak da, babasının gözlerinin açılıp kendisini görmesini istediğini belirterek, “Allah’tan tek dileğim sağlığına kavuşmasıdır. Babama mikrop bulaşmaması için ona yaklaşamıyorum. Babam tek bir odada biz ayrı bir odada duruyoruz. Babamla birlikte gezmeyi ve oynamayı istiyorum” dedi.
Bir oğlunun daha böbrek hastası olduğunu ifade eden baba Mehmet Kulak ise, “Bir oğlum daha var oda 4 senedir makineye bağlı. Ne olduğunu bilmiyoruz. İnşallah ona da böbrek çıkar, oda kurtulur. Kenan’a böbrek çıkınca hem sevindi hem de üzüldü. Kolay değil. Allah kimsenin başına bu hastalığı vermesin. Çok zor bir durum” diye konuştu.
Kenan Kulak ve ailesi böbrek nakli ameliyatını gerçekleştiren Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu’na da teşekkür etti.
(İHA)