BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Onun da arkasında Pensilvanya çetesi var

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır’da Türk bayrağına yapılan saldırı üzerinden çözüm sürecine yönelik sabotaj girişimlerinin ardında Pensilvanya o...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır’da Türk bayrağına yapılan saldırı üzerinden çözüm sürecine yönelik sabotaj girişimlerinin ardında Pensilvanya olduğunu söyledi.
Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin 10. yıl etkinliğinde bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’ne uyarılarda bulundu. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği için önüne engeller çıkarıldığını, bunun ahde vefa ilkesine uymadığını kaydeden Erdoğan, “Türkiye, AB kapısında ilelebet bekleyecek bir ülke değildir” dedi.

“AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’YE İHTİYACI VAR”
Erdoğan, eski Türkiye’nin geride kaldığını kaydederek, “Türkiye çok hızlı değişiyor. Artık yeni Türkiye yükseliyor” diye konuştu.
Kimsenin Türkiye’den korkmaması, çekinmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne değil, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu, bu ihtiyacın bugün daha da artığını söyledi.

“ARKASINDA PENSİLVANYA ÇETESİ VAR”
Erdoğan, Diyarbakır’da Türk bayrağına yapılan saldırı üzerinden çözüm sürecine yönelik sabotaj girişimlerinin ardında Pensilvanya olduğunu söyledi. Geç de olsa 12 Eylül darbesinin hesabının sorulduğunu kaydeden Erdoğan, 17 ve 25 Aralık’ta darbe yapmak isteyenlerden de hesap sorulacağını belirterek, Şimdi inlerine giriyor, hukuk içerisinde hesabını tek tek soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
(İHA)