BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Onların CHP'ye söz söyleme hakları yok!

CHP'li Toprak CHP'nin demokratikleşme için yürüttüğü çabaları görmediğini ileri sürdüğü medyaya ve yazarlara ağır eleştiriler getirdi

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak 'iktidar denetimindeki solcuların CHP'ye söyleyecek sözünün olamayacağını' savunarak, "Kendi yaşadıkları kimlik ve ideolojik krizi, bize saldırarak geçiştirmeye çalışanlar tarih ve gerçekler karşısında sadece ve sadece komik duruma düşeceklerdir" dedi.

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı bir demokrasinin ancak sağlıklı bir medya ile var olabileceğini belirterek, medyanın demokrasilerdeki işlevini yitirmesinden, belli yapılara angaje olmasından, etik ve mesleki değerlerden uzaklaşmasından üzüntü duyduklarını kaydetti.

Bağımlı medyanın, bağımlı demokrasinin yansıması olduğunu, medyanın bu anlayış ile en çok kendisine zarar verdiğini savunan Toprak, CHP'nin ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tereddütsüz bir biçimde özgürlükçü demokrasiyi savunduğunu ve bunun gereğini yerine getirdiğini bildirdi.

İKTİDAR DENETİMİNDEKİ SOLCULAR

Toprak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Darbecilerin yargılanması, 35. maddenin kaldırılması, faili meçhullerin aydınlatılması kısacası demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için her türlü eylem ve söylemde bulunan tek parti CHP'dir. Bugün ülkemizde en kapsamlı demokratikleşmeyi savunan parti CHP'dir. İnanmayan açıp son bir yılda yayınladığımız raporlara verdiğimiz yasa tekliflerine bakabilir.

Peki bütün bu gerçeklere rağmen belli bir medya korkak ve ürkek tavırlarla yaptıklarımızı geçiştirmeye çalışırken iktidar güdümündeki medya ise bize karşı kara propaganda yapmaktadır. Bu medya yapılanması 'CHP'ye saldırayım' derken angaje olmuş, bağımsızlığını yitirmiş, etik değerleri erozyona uğramış bir dönüşüm yaşamıştır.

Bugün medyaya bakıldığında kimi iktidara yaranmak için CHP'yi sağda bir parti ve yeterince sol olmamakla eleştirmekte, kimileri ise CHP'yi liberal ve aşırı sol olarak tanımlamaktadır. Bu kargaşanın ve kafa karışıklığın nedeni, meydanın dürüst olmayan tavrı ve dünyayı anlamakta ve de yorumlamaktaki yetersizliğidir. Ama en temelde iktidar denetiminde solculuk yapanların bize söyleyecek sözü yoktur. Kendi yaşadıkları kimlik ve ideolojik krizi, bize saldırarak geçiştirmeye çalışanlar tarih ve gerçekler karşısında sadece ve sadece komik duruma düşeceklerdir. Bizim üzüntümüz medyanın bize saldırması değildir. Üzüntümüz medyanın demokrasilerdeki işlevini yerine getirmemesi, belli yapılara angaje olması, etik ve meslek değerlerinden uzaklaşmasıdır. Çünkü sağlıklı demokrasi ancak sağlıklı bir medya ile var olabilir.

Bütün medyaya sesleniyoruz: CHP olarak yolumuz, ilkelerimiz ve değerlerimiz bellidir. Çok kısa süre içinde örgütsel ve politik çalışmalarımız tamamlayarak 81 ile ve bütün ilçelerimize gideceğiz. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı halkımıza anlatacağız çünkü biz bir güdümlü medyaya değil halkımıza güveniyoruz.''