BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Edirne nasıl yeni Floransa olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Edirne için çok iddialı konuştu.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Eğer Edirne'ye birkaç yıl içinde biz hakettiği kadar hızlı bir tempoyla el atabilirsek, iddia ediyorum ki, gelecek yıllarda Türkiye'de dünyanın bir yeni 'Floransa'sı yeni 'Toledo'su olacak vasıflarda, nitelikte bir şehirdir'' dedi.

Avrupa Komisyonu'nun ''2011 Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi'' kapsamında ulusal düzeyde düzenlenen yarışmanın ödül töreni Cer Modern Sanatlar Merkezinde yapıldı.

Önceki yıllarda ''Avrupalı Seçkin Destinasyonu'' ödülünü Türkiye'de Edirne, Kars ve Nemrut'un aldığını hatırlatan Günay, Edirne'nin bu yıl bir başka güzel olayı daha yaşayarak, Selimiye Cami ve külliyesi ile dünya mirası listesine girdiğine işaret etti.

Edirne'nin geleneksel özellikleri, Selimiye Cami ve külliyesi, köprüleri ve sarayıyla önemli bir şehir olduğuna vurgu yapan Günay, ''Eğer Edirne'ye birkaç yıl içinde biz hakettiği kadar hızlı bir tempoyla el atabilirsek, iddia ediyorum ki, gelecek yıllarda Türkiye'de dünyanın bir yeni 'Floransa'sı, yeni 'Toledo'su olacak vasıflarda, nitelikte bir şehirdir'' şeklinde konuştu.