BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

One Minute ağırlarına gitmiş!

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Mavi Marmara davasında şok açıklamalar...

Abone ol

Mavi Marmara mağdurlardan Seyyar, İsrail askerlerinin, kendilerine sürekli ''Tayyip gelsin sizi kurtarsın, one minute'' dediklerini belirterek, ''Herhalde bu deyim ağırlarına gitmiş'' dedi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, mağdurlardan Fahrettin Seyyar saldırı sırasında Mavi Marmara gemisinde bulunduğu belirterek, gemide ve daha sonra götürüldükleri liman ile havalimanında sürekli olarak psikolojik baskı gördüklerini söyledi.

YÜKLÜ MİKTARDA PARA VARDI

Yanında yüklü miktarda para olduğunu ifade eden Seyyar, İsrail askerlerinin kendisindeki parayı istediklerini üzerini ve eşyalarını sürekli olarak kontrol ettiklerini anlatarak, şunları belirtti:

''Hatta en son havalimanına gitmeden önce en az 10 kez üzerimde arama yaptılar. Ben de sürekli olarak parayı elimde tuttum. Birçok arkadaşımızı da darp ettiler ve sözlü tacizde bulundular. Ayrıca bize askerler (İsrail askerleri) sürekli olarak, 'Tayyip (Başbakan Recep Tayyip Erdoğan) gelsin sizi kurtarsın, one minute' diyorlardı, herhalde bu deyim ağırlarına gitmiş.''

Seyyar, sanıklardan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini bildirdi.

Mahkeme Başkanı Ümit Kaptan, mağdur ve müşteki 33 kişinin dinlenildiği duruşmayı, 9 Kasım Cuma gününe erteledi. Başkan Kaptan, Cuma günü bazı mağdur ve müştekilerin ifadesinin alınacağını, akabinde ise sanık ve mağdur avukatlarının taleplerinin alınacağını söyledi.