BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç penaltılarda hünerini gösterdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Senegal'de Türk okulunun yaptırdığı halı sahanın açılışını yaptı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Arınç, altı penaltı atışından 5'ini gole çevirdi.

Afrika Medya Liderleri Formu'na katılmak üzere Senegal'de bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Sibel Algan tarafından onuruna verilen resepsiyona katıldı. 

Dakar Büyükelçiliği rezidansında gerçekleşen resepsiyonda, Yavuz Selim Türk Okulu öğrencileri tarafından okunan ''Çanakkale ve Şehitler'' adlı şiirler davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. 

Senagalli öğrenciler, daha sonra, Türkiye ile kendi ülkelerinin halk oyunlarından örnekler sergiledi. Arınç, öğrencileri gösterilerinden dolayı tebrik etti ve alkışladı. 

Senegal'de yaşayan Türklere yönelik konuşma yapan Arınç, Senagalli yetkililerden Türk işadamlarına daha fazla önem göstermelerini istediğini belirterek, ''Burada bulunan sizlerden de iyi haberler bekliyoruz'' ifadesini kullandı. 

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin Afrika'ya açılımının hızla devam ettiğine de dikkati çekerek, ''Türkiye 2011 yılındaki BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğini ilk oylamada kazanmıştı. Türkiye'nin geçici üyeliğine Afrika ülkeleri tam destek vermişti. Biz 2015 yılında tekrar bu göreve talibiz'' dedi. 

TÜRK OKULUN HALI SAHASININ AÇILIŞINI YAPTI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Senegal'de Yavuz Selim Türk Okulu'nun halı sahasının açılışını yaptı.  

PENALTIDA 6'DA 5 YAPTI

Açılışın ardından öğrencilerin penaltı atışı yapması konusundaki taleplerini geri çevirmeyen Arınç, Muhammed isimli öğrencinin kaleye geçmesinin ardından 6 kez kullandığı penaltının 5'ini gole çevirdi.

Arınç, penaltı atışlarındaki başarısını alkışlayan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Arınç, öğrencilere, ''Türkiye'de oynayan Senagalli futbolcu bulunuyor mu?'' sorusunu yöneltti. Öğrenciler de ''İseac ve Diarra'' cevabını verdi. Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, ''Peki Anelka nereliydi?'' sorusuna öğrenciler, ''O Fransız'' yanıtını verdi.