BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Önder Sava telekulak daveti

TBMM Telekulak Komisyonunda CHP’lilerin itirazına rağmen AKP’lilerce çağrılan Sav, davete icabet etmeyecek.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA - TBMM’de kurulan Telekulak Komisyonu’na çağrılan CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın komisyona gelmeyecek. Sav komisyona yazılı bir dosya gönderecek. Komisyonun CHP’li üyeleri yapılan ilk toplantıda Sav’ın dinlenmesini isteyen AKP’li üyelerin, komisyon çalışmalarını siyasete alet etmek ve sulandırmak isteği ile hareket ettiklerini belirterek, komisyonun kuruluş amacı dışında bir yönde çalışmasını eleştirmişlerdi. Ancak, AKP’li üyeler görüşüne başvurmak için CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ı davet etme kararı aldı. Ancak Sav’ın komisyona gelmeyeceği öğrenildi. Sav’ın komisyona bizzat gelmek yerine yazılı bir dosya göndermesi bekleniyor.

DİNLEME KOMİSYONUNDA DİNLEME ENDİŞESİ
Öte yandan; CHP’li komisyon üyeleri, komisyonun; dinlemelerin yapıldığı Türkiye İletişim Merkezi Başkanlığı’nda inceleme yapmasını isterken, Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, yerinde inceleme yapmayacaklarını söyledi.

Dinlemeleri araştırmak için kurulan komisyonun çalışmaları sırasında da komisyonun kapalı oturumlarının bile dinlenebileceğini ileri süren bazı üyeler, önlem alınmasını istedi. Ancak Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, “Araştırmanız sırasında komisyonunuzun dinlenmemesi için önlem alacak mısınız?” sorusuna, “Hayır, hiçbir önlem almayı düşünmüyoruz. Çünkü bizim gizleyecek şeyimiz yok ki önlem alalım. Bizim her şeyimiz açık. Kimseden bir şey saklamıyoruz” yanıtını verdi.