BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  POLİTİKA

Önder Sav vakasında karar

Önder Sav kanun dışı bir yolla dinlenildi mi? Konu savcıya intikal etti ve bakın savcı ne karar verdi?

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenmesinin hiç bir şekilde söz konusu olmadığını bildirdi.

Atalay, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü'nün yazılı soru önergesine verdiği cevapta, Polis Vazife Salahiyet, Jandarma Görev ve Yetkileri, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı kanunları hükümlerine göre yürütülen faaliyetler çerçevesinde elde edilen bilgi ve kayıtların saklanmasında ve korunmasında gizlilik ilkesinin geçerli olduğunu kaydetti.

SAVCI SORUŞTURMAYA GEREK BULMADI

Telekomünikasyon yoluyla iletişimin dinlenmesi veya tespit edilmesinin, yürürlükteki kanunlarda belirtilen esaslara uygun olarak yargı kararları doğrultusunda gerçekleştirildiğini vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

''Anayasa Mahkemesi Başkanvekili ile CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir. CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın iddiaları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmiş ve incelemeyi yapan Cumhuriyet savcısı, telefon görüşmesine ilişkin kaydın Önder Sav'ın telefonunu açık bırakması nedeniyle gerçekleştirildiğini tespit ederek konuyla ilgili kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar vermiştir.''